Začetna igralska zasedba Urgence. Foto:
Začetna igralska zasedba Urgence. Foto:

Serijo so v ZDA prvič predvajali 10. septembra 1994, veliki dveurni finale, v katerem se bodo vrnili tudi nekateri liki iz preteklosti, pa bo na sporedu 2. aprila. Na začetku je bila njena največja tekmica serija Chicago Hope, ki pa jo je Urgenca kmalu pustila daleč za sabo - tako po podatkih o gledanosti kot tudi po številu nagrad. Osvojila je 22 nagrad emmy, dobila pa kar 123 nominacij, kar je rekord med televizijskimi serijami.

Med zvezde je ponesla Georgea Clooneyja, v njej smo lahko občudovali tudi Gorana Višnjića. V začetni igralski zasedbi so nastopili dr. Mark Greene (Anthony Edwards), dr. Doug Ross (George Clooney), dr. Susan Lewis (Sherry Stringfield), študent medicine John Carter (Noah Wyle), dr. Peter Benton (Eriq La Salle) in medicinska sestra Carol Hathaway (Julianna Margulies).

Pozneje pa so se jim pridružili še dr. Kerry Weaver (Laura Innes), Abby Lockhart (Maura Tierney), dr. Neela Rasgotra (Parminder Nagra), medicinska sestra Samantha Taggart (Linda Cardellini) in še mnogi drugi, ki so priljubljeni seriji dali svoj pečat. Nekatere izmed njih si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji s sobotne zabave v njihovo čast.

T. H.