Gabriel Aubry je javnosti pokazal svoj poškodovani obraz. Foto: Youtube
Gabriel Aubry je javnosti pokazal svoj poškodovani obraz. Foto: Youtube
Oliver Martinez, Halle Berry in Gabriel Aubry
Oliver Martinez, Halle Berry in Gabriel Aubry so zaradi male Nahle najprej pristali na sodišču, moška pa nato še v bolnišnici. Foto: Reuters

Poročali smo, da je morala na zahvalni dan na domu 46-letne igralke posredovati policija, saj so med njenim nekdanjim fantom Gabrielom Aubryjem in zdajšnjim zaročencem, francoskim igralcem Olivierjem Martinezom, zapele pesti.

Ameriški tabloidi so zapisali, da je pretep začel Aubry sam, ko je na losangeleški dom Berryjeve pripeljal njuno štiriinpolletno hčer Nahlo, da bi zahvalni dan preživela z mamo Halle in njenim novim partnerjem Oliverjem. Po navedbah prič je Martinez pristopil h kanadskemu manekenu, da bi se z njim pogovoril, takoj za tem pa je Aubry planil na Francoza in začel udrihati po njem, ta pa mu je udarce vrnil in ga nazadnje prikoval na tla.

Oba moška so prepeljali v bolnišnico, saj sta bila v pretepu poškodovana, po oskrbi pa so Aubryja ovadili zaradi telesnega napada, ga prepeljali na policijsko postajo in ga izpustili proti varščini, so potrdili na losangeleški policiji.

Aubryjeva plat medalje
Gabriel Aubry pa zdaj trdi, da sploh ni bil kriv za pretep in da je bil Martinez tisti, ki je začel groziti. Zgodba se je začela že dan pred zahvalnim dnem, ko je Aubry malo Nahlo pripeljal na šolsko predstavo, tja pa sta nato prišla tudi Halle in Oliver. Aubry pravi, da je Martinez takrat pristopil k njemu in mu na uho zašepetal: "Želim si, da bi te lahko v tem trenutku pretepel kot psa. Imaš srečo, da smo v šoli."

Naslednji dan pa je bil prav Martinez tisti, ki je začel pretep, trdi Aubry. "Medtem ko me je tepel, je kričal, da sem njega in Halle zaradi bitke za skrbništvo stal že tri milijone dolarjev," pripoveduje Aubry in dodaja, da mu je Martinez dvakrat zagrozil s smrtjo. "Najprej takrat, ko mi je dejal, da se bodo oni vseeno preselili v Pariz in da me bo ubil, če jim bom povzročal težave in ne bom odšel za njimi. Nato pa še po koncu pretepa, ko je dejal, da prihaja policija in da me bo ubil, če ne bom rekel, da sem pretep začel sam," trdi Aubry.

Sodna prepoved selitve v Francijo
Berryjeva in Aubry, ki sta leta 2008 dobila hčerkico Nahlo, sta se razšla leta 2010. Še istega leta pa je oskarjevka začela zvezo z Martinezom, nekdanjim dolgoletnim spremljevalcem igralke Mire Sorvino in popzvezdnice Kylie Minogue. Zaročila sta se lani, odnosi med trojico so bili sprva vljudni, nato pa so se letos jeseni močno zaostrili, saj je Martinez želel, da se Halle in Nahla z njim preselita v Francijo, čemur pa je Nahlin oče, Aubry, ostro nasprotoval.

Berryjeva je po drugi strani vztrajala, da je Francija varnejša dežela za vzgajanje štiri in pol leta stare Nahle, ob tem pa je igralka izpostavila predvsem strožje zakone glede paparacev. A sodišče je odločilo, da Nahla ne sme v Francijo, če njen oče temu nasprotuje, saj imata s Halle deljeno skrbništvo.