Nina je v Otoku slavnih poskušala preusmeriti pozornost nase na najrazličnejše načine, tudi s čustvenimi pripovedmi o svojih bridkih izkušnjah med vojno na Hrvaškem, ki pa menda niso ravno resnične. Foto: EPA
Nina je v Otoku slavnih poskušala preusmeriti pozornost nase na najrazličnejše načine, tudi s čustvenimi pripovedmi o svojih bridkih izkušnjah med vojno na Hrvaškem, ki pa menda niso ravno resnične. Foto: EPA

Kot poroča Večernji list, je 35-letna nekdanja manekenka na otoku Cayo Palma v Hondurasu počela vse, da bi pritegnila pozornost: strastno se je poljubljala z drugo tekmovalko, se mazala s kremo za sončenje, se naokrog sprehajala v majcenih bikinijih in se zmrdovala nad hrano ... Menda ni želela jesti lazanje in za to ponudila utemeljitev, da je navajena na lakoto, saj je preživela vojno na Hrvaškem. Ob neki drugi priložnosti je dejala še, da so bombardirali njeno šolo in da je videla prijatelje umirati.

Prav te izjave so najbolj ujezile hrvaške medije, saj Ninina življenjska zgodba v resnici menda ni tako pretresljiva, kot je trdila pred kamerami. Rodila se je v Zagrebu v družini višjega srednjega razreda, njena starša sta zdravnik in ekonomistka, študirala je pravo, po zmagi na hrvaškem izboru modelov pod okriljem agencije Elite (uvrstila se je tudi v prvo trojico na svetovnem izboru) leta 1996 pa se je odločila za manekensko kariero.

Prelomnica je prišla leta 2000, ko je dobila vlogo v videospotu za uspešnico Rickyja Martina Livin' La Vida Loca. Tudi sama se je nato preizkusila kot pevka, a brez uspeha. Jim Carrey naj bi jo izbral za glavno žensko vlogo v nadaljevanju filma Maska, a so pogajanja nato propadla. Po krajšem bivanju v ZDA se je Nina preselila v Italijo in tam postala stalnica v rumenem tisku zaradi burnega zasebnega življenja (njen nekdanji soprog Fabrizio Corona je razvpit paparac, ki naj bi izsiljeval številne slavne Italijane, njegova sedanja spremljevalka pa je argentinska lepotica Belen Rodriguez) in številnih plastičnih operacij, ki naj bi jo po pisanju italijanskih medijev "iznakazile".

Kapljo čez rob pri gledalcih Otoka slavnih, ki naj bi je imeli po pisanju hrvaških medijev že "čez glavo", naj bi prelila Ninina hladnokrvnost, ko je do nje prišla novica, da je Corona brez dovoljenja odpeljal njunega osemletnega sina Carlosa, ki ga je med nastopanjem v resničnostnem šovu Morićeva pustila v babičini oskrbi. Nina je namreč trdila, da je v Honduras odšla samo zato, da bi poskrbela za sina, saj naj bi se zaradi Corone, ki ji menda ne plačuje preživnine, znašla v finančnih težavah.

V priloženih videoposnetkih si oglejte, kako je Nina videti danes in kakšna je bila pred desetletjem, ko je nastopila v spotu Rickyja Martina.