Princa Andrewa povezujejo s Hrvatico Moniko Jakišić. Foto: EPA
Princa Andrewa povezujejo s Hrvatico Moniko Jakišić. Foto: EPA
Monika je bila oktobra lani krajši čas v zvezi z Georgeem Clooneyjem. Foto: EPA

Dvojico so paparaci v četrtek ujeli na večerji v londonskem predelu Knightsbridge. V klub Royal Thames Yacht sta prišla vsak posebej, na večerji pa sta bila tri ure. "Zdelo se je kot romantična večerja," je neimenovani vir dejal za ameriški tabloid Us Weekly. "Medtem ko ji je princ pridržal plašč, sta se drug drugemu ves čas nasmihala. Nekaj časa sta še klepetala v preddverju kluba, nato pa se ji je princ približal in jo nežno poljubil na lice. Ona se je zahihitala, delovala je precej sramežljivo. Ko se je odpeljala, je princ gledal za njo, na ustnicah se mu je narisal nasmeh."

Že konec februarja so tako mediji na Otoku kot mediji čez lužo pisali o "prijateljevanju" vojvode Yorškega in hrvaške manekenke. Us Weekly je poročal, da se Andrew in Monika poznata že dlje časa, a da sta se zadnje čase nekoliko bolj zbližala po zaslugi skupnih prijateljev. Hrvatica se je 19. februarja udeležila prinčeve rojstnodnevne zabave v italijanski restavraciji Cecconi v Londonu, dva dneva pozneje pa so ju videli med zelo pristnim druženjem v klubu The Arts. "Sedela sta drug ob drugem in se ves večer dotikala. Andrew je ves večer zabaval Moniko in ji poljubljal roko. Bilo je očitno, da sta par, videti sta bila kot zaljubljenca."

Tretji otrok britanske kraljice Elizabete II. se je leta 1996 po 10 letih zakona ločil od Sarah Ferguson. Skupaj imata dve hčerki - 25-letno Beatrice in dve leti mlajšo Eugenie.

33-letna Hrvatica, ki je bila kratek čas v zvezi z Georgeem Clooneyjem, je bila rojena v Osijeku, živi pa v Londonu. Ukvarja se z manekenstvom in vodenjem prireditev, Us Weekly pa jo je oktobra ob oznanitvi novice, da je novo Georgeevo dekle napisal, da je "hrvaška senzacija."

Britanski dvor pričakovano ni komentiral domnevne nove zveze princa Andrewa.