Med fotografiranjem na Belem vrtu Kensingtonske palače par podrobnosti o zaroki ni želel razkriti, princ je namignil le, da je bila zelo romantična. Foto: Reuters
Med fotografiranjem na Belem vrtu Kensingtonske palače par podrobnosti o zaroki ni želel razkriti, princ je namignil le, da je bila zelo romantična. Foto: Reuters
zaroka
V središču pozornosti današnjega fotografiranja je bil tudi bleščeči zaročni prstan. Oblikoval ga je princ Harry, pri tem pa je uporabil diamante, ki jih je podedoval od princese Diane. Foto: EPA
Na vrtu Kensingtonske palače je zaročenca pričakala množica fotografov in novinarjev. Foto: EPA
Harry in Meghan sta postala par julija lani, v javnosti pa se skupaj pojavljata zadnjih nekaj mesecev. Foto: EPA
Buckinghamska palača
Turisti se zbirajo pred Buckinghamsko palačo in slavijo zaroko princa Harryja. Foto: Reuters
Kensingtonska palača
Harry in Meghan bosta po poroki stanovala na posestvu Kensingtonske palače v središču Londona. Foto: Reuters
Zaroka princa Harryja in Meghan Markle

Kot so še sporočili iz Clarence Housa, ki predstavlja princa Charlesa, sta se 33-letni Harry in igralka, najbolj znana po vlogi v televizijski seriji Nepremagljivi dvojec, zaročila na začetku novembra v Londonu, Harry pa je veselo novico že zaupal kraljici Elizabeti II. in drugim najožjim sorodnikom. "Princ Harry je za dovoljenje za roko zaprosil tudi starše gospodične Markle," še piše v sporočilu.

Podrobnosti o poroki, ki bo potekala spomladi leta 2018, bodo še sporočili. Mladoporočenca bosta živela v hiši Nottingham Cottage, ki stoji na posestvu Kensingtonske palače. Vojvoda in vojvodinja Cambriška, princ William in Catherine, sta paru že čestitala. Zapisala sta: "Navdušena sva nad Harryjem in Meghan. Čudovito je bilo spoznati Meghan in videti, kako srečna sta skupaj." Starši skorajšnje nove članice britanske kraljeve družine, Thomas Markle in Doria Ragland, pa so paru zaželeli "srečo do konca življenja".

Paru je ob zaroki čestitala tudi britanska premierka Theresa May, ki je na Twitterju zapisala, da je to čas velikega veselja za dva zaljubljena človeka.

Zaročni prstan z Dianinimi diamanti
Harry in Meghan sta danes na vrtu Kensingtonske palače že pozirala fotografom, zvečer pa sta za britanske medije dala prvi zaročni intervju.

Fotografiranje je potekalo na Belem vrtu, ki so ga letos poleti zasadili v spomin na Harryjevo mater princeso Diano. Med poziranjem pred fotografskimi objektivi je princ Harry povedal, da je že ob prvem srečanju z Meghan vedel, da je prav ona prava zanj. Dodal je še, da je navdušen in vznemirjen.

Tudi bodoča prinčeva žena je povedala, da je zaradi zaroke zelo vesela. Med fotografiranjem je na roki nosila zaročni prstan, ki ga je oblikoval princ Harry, pri tem pa je uporabil diamante, ki jih je podedoval po pokojni materi. Na fotografiranju princ Harry podrobnosti o zaroki ni želel razkriti, je pa o tem spregovoril v večernem intervjuju za BBC, v katerem je povedal, da je Meghan zaročil na "navaden, tipičen večer" na njunem domu v Kensingtonski palači, medtem ko sta pripravljala večerjo.

"Bilo je neverjetno presenečenje - prisrčno, naravno in zelo romantično," je o zaroki povedala Meghan. Princ je pri tem dodal: "Ni mi niti pustila, da neham govoriti vprašala me je: 'Lahko rečem da?'" Harry je v intervjuju omenil tudi pokojno mamo in povedal, da bi bili z Meghan gotovo "najboljši prijateljici".

Spoznali so ju prijatelji
Princ Harry, ki je trenutno peti v vrsti za britanski prestol, in tri leta starejša Meghan sta postala par julija lani. Spoznala sta se prek skupnih prijateljev, ki so jima organizirali zmenek na slepo. V intervjuju za BBC je princ Harry povedal, da Meghan, preden sta se prvič srečala, ni poznal, saj nikoli ni gledal televizijske nanizanke, v kateri je zaslovela. Meghan je sicer potrdila, da bo prekinila igralsko kariero in vso energijo usmerila v novo vlogo. "Tega ne vidim kot predaje, ampak kot spremembo. To je novo poglavje."

V javnosti sta se Harry in Meghan prvič pojavila septembra letos, ko sta skupaj obiskala paraolimpijske igre za vojake, imenovane Invictus Games, ki jih je princ ustanovil leta 2014. Na tribunah sklepne slovesnosti se jima je pridružila tudi igralkina mama. Meghan je prvič spregovorila o njuni zvezi v oktobrski izdaji revije Vanity Fair, ko je dejala: "Moram povedati, da je vse skupaj zelo preprosto. Sva le dva človeka, ki sta se zaljubila in sta skupaj zelo srečna." Dodala je: "Vem, da bodo prišli dnevi, ko bova morala razkriti kaj več, zdaj pa upam, da bodo ljudje razumeli, da so to le najini trenutki."

Avgusta je Harry Meghan odpeljal na tritedenske počitnice v Afriko, oktobra pa je kraljica Elizabeta II. Meghan tudi osebno spoznala, saj jo je povabila na čaj v Buckinghamsko palačo.

Meghan že bila poročena
V Los Angelesu rojena igralka sicer v Veliki Britaniji do nedavnega ni bila ravno poznana. V ZDA in drugod po svetu pa jo javnost pozna predvsem po vlogi Rachel Zane v TV-nanizanki Nepremagljivi dvojec (Suits). Svojo igralsko kariero je začela leta 2003, ko je tudi diplomirala na Northwestern University School of Communication. Zadnja leta je živela v Kanadi. 36-letnica je bila že enkrat poročena. Leta 2011 se je namreč poročila s filmskim producentom Trevorjem Engelsonom, vendar sta se dve leti pozneje ločila.

Princ Harry, čigar odraščanje je zaznamovala smrt matere, princese Diane, je bil sicer v preteklosti znan po tem, da se je rad zabaval. Leta 2005 se je pridružil britanski vojski, v kateri je služil deset let. Dvakrat je bil tudi na mirovni misiji v Afganistanu.

Zaroka princa Harryja in Meghan Markle