Kraljevi par se je javnemu izkazovanju naklonjenosti izognil zgolj na dogodku s kraljico Elizabeto II. Foto: Reuters
Kraljevi par se je javnemu izkazovanju naklonjenosti izognil zgolj na dogodku s kraljico Elizabeto II. Foto: Reuters

V Sussexu sta se z roko v roki udeležila kar nekaj dogodkov, poleg tega pa sta se sprehodila po mestu in se srečala z oboževalci. Nad njima so bili navdušeni predvsem otroci, ki so ju spraševali najrazličnejša vprašanja, od tega, kako velika je njuna kraljeva palača, do tega, ali lahko dobita njuni telefonski številki.

Kraljevi par je že lani, ko je njuno razmerje postalo javno, pokazal, da ju ni strah naklonjenosti pokazati tudi v javnosti, to pa se ni spremenilo tudi po veliki kraljevi poroki. "Ni ju strah držanja za roke in nič nimata proti temu, da pokažeta čustva," je kraljevi fotograf Mark Stewart pojasnil za ameriški tabloid People.

Z roko v roki sta se pojavila na praktično vseh javnih dogodkih, od iger Invictus v Torontu leta 2017, kar je bil prvi njun skupni dogodek. Izjema je bil le tisti, ki sta se ga udeležila skupaj s kraljico Elizabeto II. "Meghan je vajena izkazovanja naklonjenosti, Harryju pa to ravno tako veliko pomeni."

Njuno izkazovanje ljubezni je bilo tako za spremljevalce kot tudi za same člane kraljeve družine nekaj novega, saj Harryjev brat princ William in vojvodinja Cambriška v javnosti naklonjenost že od samega začetka pokažeta le redko.

"Čeprav držanje za roke ni tipično za kraljevo družino, je pa vseeno dobrodošlo," pojasnjuje Myka Meier, strokovnjakinja za kraljevo etiketo. "Zaradi tega ju javnost vidi kot bolj človeška, lažje se povežejo z njima. Držanje rok lahko vidimo kot nekaj osvežujočega, s tem sprejemata neko novo vlogo tako kot par kot predstavnika kraljeve družine."

Modni strokovnjaki so seveda tudi tokrat pod drobnogled vzeli oblačila, ki jih je za obisk izbrala vojvodinja. In sicer se je tokrat odločila za več kot dva tisoč evrov vreden Armanijev plašč, krilo Hugo Bossa za približno 400 evrov, srajco znamke And Other Stories za 80 evrov in torbico modne oblikovalke Gabriele Hearst za 1800 evrov.