Princ Harry se vrača v ZDA. Foto: EPA
Princ Harry se vrača v ZDA. Foto: EPA
Zadnjih 12 mesecev je princ preživel v Afganistanu. Foto: Reuters

28-letni princ bo tokrat obiskal vzhodno obalo ZDA. Med drugim se bo ustavil v New Yorku, Denverju in Coloradu. Tja odhaja v imenu dobrodelne fundacije, ki jo vodi skupaj z bratom Williamom in njegovo ženo vojvodinjo Catherine. Na potovanju bi se mu morala pridružiti tudi najbolj oblegana zakonca na britanskem dvoru, ampak sta do nadaljnjega odpovedala vse obveznosti v tujini.

Harry se bo udeležil številnih dogodkov, med drugim tudi tekmovanja veteranskih atletov iz Velike Britanije in ZDA, ki bodo sodelovali na igrah Warrior Games. "Princ Harry želi še enkrat poudariti neverjetno zavezo in požrtvovalnost naših vojnih veteranov," je za tiskovno agencijo AP sporočil prinčev poslovni sekretar Jamie Lowther-Pinkerton.

Princ je sicer zadnjih 20 tednov preživel v Afganistanu, kjer je bil pomočnik pilota vojaškega helikopterja apache. Na svojem zadnjem obisku ZDA je tretji v vrsti za britanski prestol povzročil pravi škandal, ki ni ostal neopazen na dvoru. Lansko poletje se je v Las Vegasu z dekleti gol zabaval dolgo v noč.