S takim cilindrom Harry verjetno ne gre v nočni klub. Foto: EPA
S takim cilindrom Harry verjetno ne gre v nočni klub. Foto: EPA

Za Edwardsa je Harry sicer čudovit mladenič, ki pa bi se moral veliko lepše obnašati. Njegove precej ostre kritike je vzpodbudilo nedavno Harryjevo kričanje na enega izmed paparacev, ki so ga v zasedi čakali pred nočnim klubom.

Kdo ve, princ je mogoče napet zaradi Iraka, kamor se še letos odpravlja s svojim polkom. Če že obiskuje nočne klube, bi na nadležne fotografe moral računati, pravi Edwards in dodaja, da se je njegova mama princesa Diana tega dobro zavedala.

Vojaška vzgoja za princa
Navsezadnje je princ s svojimi 22 leti zdaj že odrasel človek in častnik v elitnem oddelku britanske vojske, ki bi se moral zavedati in prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Če bi mu živci popustili še malo bolj in bi paparaca odrinil ali udaril, bi ga lahko celo obsodili za napad. Harry je na dopustu pred polletno vojaško dolžnostjo v Iraku. Zastavlja se vprašanje, ali je vojaška vzgoja vplivala na njegovo vsaj za nekatere nesprejemljivo obnašanje.

Dostojanstvena kraljevska družina
Edwards je že od leta 1977 dvorni fotograf in na podlagi svojih bogatih izkušenj z angleškim dvorom najbolj ceni dostojanstvo, ki ga je kraljeva družina uspela pokazati tudi v svojih najtemnejših trenutkih. "Čeprav so nesrečni in jim je navznoter izredno težko, te vedno gledajo naravnost v obraz. Mislim, da moramo to skušati vrniti princu Harryju," je prepričan Edwards.