Antigvi zadržanega državništva zagotovo ne gre očitati. Foto: Reuters
Antigvi zadržanega državništva zagotovo ne gre očitati. Foto: Reuters
Meghan Markle in Harry
Meghan Markle je najbolj znana po vlogi Rachel Zane v pravniški seriji Suits. Foto: Reuters

Oktobra so tabloidi odkrili, da se rdečelasi aristokrat nekaj mesecev sestaja z Meghan Markle, ki je najbolj znana po vlogi Rachel Zane v pravniški seriji Suits. Mediji na obeh straneh oceana se niso mogli nasititi "pravljične romance", kot so nekateri bolj vzneseni poimenovali zvezo, medtem ko je bil, zlasti britanski tisk, bolj skeptičen do prinčeve izbranke.

Harry je nato okrcal medije zaradi vdora v njeno zasebno življenje, saj je bil prepričan, da so številni "prestopili meje", in ob tem navedel blatenje na naslovnici časopisa z nacionalnim dometom, namigovanje na raso v komentarjih in odkrit seksizem in rasizem nadlegovalcev na družbenih omrežjih in v komentarjih spletnih člankov.

Zardel do ušes
Precej bolj toplo pa je o njej spregovoril Gaston Browne, premier Antigve in Barbude, članice Commonwealtha, kjer se Harry te dni mudi na državniškem obisku. Že zbranim novinarjem je dejal, da je Marklova "zelo lepo dekle" in da sta s Harryjem "privlačen par", nato pa dejal, da je slišal namigovanja, da se bosta tudi poročila. Dodal je, da upa, da bosta kmalu prišla v njihovo otoško državico po nekaj miru in zasebnosti.

Nato pa je vpričo kamer in 300 gostov v zadrego spravil še samega princa Harryja, ki svojega zasebnega življenja na karibski turneji ni niti omenil. A Browne je med nagovorom najprej spomnil, da je princ na Antigvi užival že kot fantič, saj je bila to priljubljena destinacija njegove pokojne matere Diane ter da je tam letovala tudi Harryjeva babica, britanska kraljica Elizabeta II., njegova prateta pa je pri njih preživela tudi medene tedne.

Nato se je obrnil k Harryju. "Slišim, da bi kraljeva družina lahko kmalu dobila novo članico. Slišal sem, da morda pride princesa, in rad bi poudaril, da bi vaju Antigva zelo rada gostila na medenih tednih, če se bosta tako odločila," je dejal Browne in ob tem spomnil, da se ta destinacija tudi sicer redno uvršča v sam vrh poročnih seznamov.

Kamera je ujela Harryja, kako je ob teh besedah krepko zardel, nato pa se v zadregi izmuznil odgovoru.

Vsaka si želi biti princesa
Premier je kmalu pozabil na Harryjevo bodočo nevesto in nadaljeval v še bolj sproščenem slogu, saj je princa predstavil skupini vročih karibskih plesalk in mu ob tem pomežiknil: "Kar koli se zgodi na tukaj, ostane tukaj. Torej, ne skrbite."

Na Harryja je na banketu oko vrgla tudi miss Antigve Leanda Ann Norville. "Seveda si želim postati princesa, vsaka na tej zabavi si to želi. Njegova spremljevalka je sicer videti prijetna, ampak jaz bi bila primerno dekle zanj," je samozavestno dodala.