V New Orleansu rojeni glasbenik je začel rapati, ko je bil star devet let. Postal je najmlajši raper, ki je sploh kdaj podpisal za založbo Cash Money Records. Foto: Reuters
V New Orleansu rojeni glasbenik je začel rapati, ko je bil star devet let. Postal je najmlajši raper, ki je sploh kdaj podpisal za založbo Cash Money Records. Foto: Reuters
V dveh desetletjih je raper izdal 13 studijskih albumov in postal eden izmed najbolj priljubljenih raperjev na ameriškem glasbenem področju. Foto: Reuters

Raper Lil Wayne je znova pristal v bolnišnici. Raper je med poletom iz Milwaukeeja v Kalifornijo dobil nov epileptični napad, zaradi katerega se je nenadzorovano tresel.

Letalo raperja, čigar pravo ime je Dwayne Carter, je tako pristalo v Omahi. Tamkajšnji gasilci so po poročanju revije Rolling Stone ob treh popoldne po njihovem času prihiteli na kraj pristanka. Raper je najprej zavrnil medicinsko oskrbo. Letalo je nato znova vzletelo, toda raperjeve težave so se nadaljevale. Po poročanju lokalne televizijske postaje KETV je letalo zaokrožilo v zraku in se vrnilo na letališče. Od tam pa so odpeljali Carterja na urgenco.

Carterja so že leta 2012 prvič sprejeli v bolnišnici zaradi napada, potem ko so ga njegovi telesni čuvaji našli na tleh v nezavesti. Ko so ga pripeljali v bolnišnico, se je še vedno tresel, stanje pa se nekaj časa ni stabiliziralo. Portal TMZ je takrat poročal, da je stanje tako kritično, da mora dihati s cevkami in da so ga dali v umetno komo. Toda raperjevi predstavniki za stike z javnostjo so takrat vse navedbe zanikali.

"Lila Wayna so izpustili iz bolnišnice, potem ko so ga zdravili zaradi močnejših migren in dehidracije," je takrat dejal njegov predstavnik za stike z javnostjo. Pet mesecev po tem je raper doživel nove napade med snemanjem novega videospota in je zato moral znova v bolnišnico.

Dva tedna pozneje je končno priznal, da gre za epileptične napade. "To niso bili moji prvi - imel sem jih že več, toda o njih nisem govoril. Tokrat sem doživel tri zapovrstjo. Utrip srca pa se mi je znižal za 30 odstotkov. Lahko bi umrl," je takrat priznal raper.

Lil Wayne je bil na poti v Kansas City, kjer bi moral nastopiti v soboto. Za zdaj še ni znano, ali bo do takrat okreval.