Cobie Smulders se je televizijskim gledalcem prikupila z vlogo v uspešni seriji Kako sem spoznal vajino mamo, ki so jo letos nehali snemati. Foto: EPA
Cobie Smulders se je televizijskim gledalcem prikupila z vlogo v uspešni seriji Kako sem spoznal vajino mamo, ki so jo letos nehali snemati. Foto: EPA
Cobie Smulders
Naslednje leto se bo pojavila v novem delu franšize Maščevalci. Foto: EPA
Cobie Smulders
Letos je odmevala njena izjava v pogovorni oddaji pri Conanu O'Brienu, da jo vzburjajo škotski naglasi. Foto: EPA

Kanadska igralka, ki je pretekla leta zbirala simpatije televizijskih gledalcev s svojim likom Robin v zgoraj omenjeni seriji, je na epizodo zaslužila okoli 263.000 evrov. Dodatni zaslužek pa so ji prinesle vloge v filmu Kapitan Amerika: zimski vojak in druge manjše vloge. Skupaj je po poročanju revije Forbes naneslo okoli 1,2 milijona evrov.

V otroštvu ni nikoli razmišljala, da bi postala igralka. Bolj jo je zanimala kariera v zdravstvu in naravoslovnih vedah. Želela si je postati celo morska biologinja. Ob koncu srednje šole se je želela preizkusiti v nekaj šolskih predstavah. In že kot najstnica se je prikupila nekemu modnemu agentu, s pomočjo katerega je lahko nekaj let živela sanjsko življenje manekenke - ko je potovala po svetu in spoznala med drugim Francijo, Japonsko, Italijo, Grčijo, Nemčijo ... A kljub modni karieri je leta 2000 maturirala z odliko.

Po zaključku šole je nadaljevala svoje delo v manekenskih vodah, nato pa se ji je ponudila priložnost, da zaigra v filmu - predvsem na račun njenega videza. Na začetku je dobivala slabše vloge v serijah. Večja vloga pa je prišla leta 2003, ko je zaigrala v seriji Veritas. A življenje ji je spremenila šele serija Kako sem spoznal vajino mamo.

Srečna v zakonskem življenju
Cobie je poročena s Taranom Killamom, s katerim ima triletno hčer Shealyn. A vse do svojega 26. leta ni izrekla besed "ljubim te". "Kot pravi moja mama - v mlajših letih sem bila melodramatična. Tisočkrat sem se zaljubila, preden sem razumela koncept ljubezni. Nora sem bila na fante," je razložila v pogovoru za Esquire.

Toda kljub temu še vedno buri moško domišljijo, saj se je tudi letos pojavila na lestvici 99 najbolj zaželenih žensk na svetu, ki jo sestavljajo obiskovalci spletnega portala Askmen.

Vse nenavadne lastnosti ...
Je velika ljubiteljica škotskega viskija. "In rada imam vonj cigar," je dejala v nedavnem intervjuju za Esquire. Toda ne kadi. "Kadar koli sem jih kadila, sem jih morala za potrebe snemanja in ti kadri so bili vedno posneti okoli pol devetih zjutraj," je dodala. Četudi prihaja iz Kanade, pravi, da se ne zaveda ves čas svojega naglasa. "Naglas dobim, če spijem nekaj kozarcev piva. Potem razcveti," se je šalila za Esquire pred časom.