Severina s svojim fantom Igorjem Kojićem in sinom Aleksandrom. Foto: Instagram Severina
Severina s svojim fantom Igorjem Kojićem in sinom Aleksandrom. Foto: Instagram Severina

V pismu, ki ga je poleg Milanoviću poslal še ministrici za socialno politiko in mlade Milanki Opačić in pravobranilki Višnji Ljubičić ter še nekaj ustanovam, Popović piše, da je prepričan, da njegova nekdanja zaročenka krši otrokove pravice, ki so zagotovljene z zakoni Republike Hrvaške. Poleg tega naj bi pevka ignorirala načela skupnega skrbništva.

Popović pravi, da Severina v želji po stalni medijski pozornosti njunega sina Aleksandra, starega le 3,5 leta, namerno in vsakodnevno izpostavlja očem javnosti. Tudi s tem, da na družbenih omrežjih Facebook in Instagram objavlja fotografije in videe skupaj z njim: "Materine objave na družbenih omrežjih izzovejo nadaljnji prenos informacij in komentarje o otroku, nato pa se otrokove fotografije, informacije o njem in komentarji objavljajo v celotnem prostoru nekdanje skupne države."

"Spoštovani gospodje, moj sin Aleksandar živi v t. i. resničnostnem šovu, kot je recimo Veliki brat, v katerem ga neznani ljudje vsakodnevno spremljajo in ga ocenjujejo na najvulgarnejši in najgrozovitejši način. Razlika je v tem, da tukaj ne gre za TV-oddajo, nastalo v televizijskem studiu, temveč gre za to, da je mati ustvarjalka, začetnica in režiserka otrokovega "nastopa" skozi vsakdan," je zapisano v pritožbi, ki jo je prvi objavil hrvaški tportal.

Popović je spomnil tudi na to, da je Severino zaradi kršenja otrokove zasebnosti že prijavil hrvaškim organom, a ti niso ukrepali: "Ali je razlog to, da je Severina Vučković priljubljena t. i. estradna zvezdnica na Hrvaškem, ali pa, da je v nasprotju z mano hrvaška državljanka in Hrvatica. Tega ne morem zatrditi, ampak to, da čutim popolno pasivnost pristojnih hrvaških organov v zaščiti svojega otroka, popolnoma drži."

Severina odgovarja
Oglasila se je tudi Severina, in sicer prek svojega menedžerja Tomice Petrovića. Ta je za Jutarnji list povedal, da Milan Popović nikoli ni vzpostavil stika z njim in mu nakazal, da ne želi, da njegova nekdanja zaročenka javno prikazuje fotografije s triletnikom. Pevka je prek menedžerja še sporočila: "Oseba, ki ne želi, da njegovega sina izpostavljajo v javnosti, v intervjuju za srbski časopis ne pripoveduje o tem, da ne ve, kako bo otroku pojasnil materin pornografski film."