V amsterdamskem muzeju Madame Tussauds imata tudi svoji voščeni lutki. Foto: EPA
V amsterdamskem muzeju Madame Tussauds imata tudi svoji voščeni lutki. Foto: EPA
Sylvie van der Vaart
Rojena je bila kot Sylvie Meis, s priimkom van der Vaart pa si je ustvarila izjemno uspešno kariero. Foto: EPA

Nekdanji zvezdnik moštev Real Madrid in Tottenham Hotspurs ter nizozemski reprezentant, ki je trenutno član nemškega prvoligaša Hamburger SV, in njegova čudovita žena Sylvie sta vse presenetila z odločitvijo, da končujeta desetletno zvezo. Poročena sta bila od leta 2005.

Za božič bili še (videti) srečni
Še za božič je nizozemski nogometni zvezdnik na Twitterju objavil fotografijo srečne družine - par ima šestletnega sina Damiana - pred božičnim drevescem, a kot sta zdaj razkrila, se je njun zakon že nekaj časa krhal. Sodu pa je dno izbil dogodek na silvestrski zasebni zabavi. Za novo leto je Rafael pred množico drugih gostov udaril Sylvie in njuna zgodba je doživela hiter epilog, saj sta le dan pozneje že oba potrdila, da je pravljice "Beckhamov nemške lige" konec.

Van der Vaart je nemškemu časopisu Bild dejal: "To je bilo res neumno od mene, idiot sem. Žal mi je, kaj takega se nikoli ne bi smelo zgoditi." Oglasila se je tudi Sylvie, priljubljena manekenka in TV-voditeljica, ki je dejala, da je možu že oprostila klofuto, kljub temu pa sta se odločila, da gresta vsak svojo pot.

"Žal mi je, da se nama ni izšlo, kriva sva le midva. Vsak posebej bo moral razčistiti najprej pri sebi, kaj je šlo narobe, da najin zakon ni deloval," je še dejal 29-letni vezni igralec, plavolasa Sylvie pa je dodala: "Postopno sva se oddaljila drug od drugega in tega nisva mogla ustaviti. Čeprav bo morda zvenelo nenavadno, se še vedno ljubiva in spoštujeva."

Premagala je raka
Eden izmed razlogov, da je van der Vaart poleti zapustil Anglijo in se vrnil v Hamburg, za katerega je že igral med letoma 2005 in 2008, je bil menda prav to, da je želel biti v ženini in sinovi bližini, saj je Sylvie v tem mestu delala na televiziji. Sylvie je v Nemčiji in na Nizozemskem vsaj tako slavna kot njen (nekdanji) partner, saj velja za izredno zaželeno voditeljico in manekenko.

V medijih je bilo veliko napisanega o njenem boju z rakom na dojki, ki so ji ga odkrili leta 2009, a operacija in polletna kemoterapija sta bili uspešni in Sylvie se je kmalu vrnila na delo. Nedavno je znova navdušila s svojo podobo in postavo, ko je postala obraz (in telo) nizozemske znamke spodnjega perila Hunkemöller.

Zaradi zdravljenja se je morala posloviti tudi od svojih znamenitih dolgih las, zato je v javnosti ves čas nosila lasuljo, nato pa jo je Rafael prepričal, da se je na TV-oddaji Ples z zvezdami pojavila brez nje in požela ogromno odobravanja. Takrat je dejala: "Vse razkošje na svetu te ne more obvarovati občutka, ko izveš za diagnozo. Takrat postaneš le ženska. Rak ne pozna omejitev, ni pomembno, ali si bogat ali reven, privlačen ali ne, mlad ali star. V našo družino je vrgel bombo."