2Cellos sta bila žrtvi vdora v njuna računa na družbenem omrežju Twitter. Foto: RTV SLO
2Cellos sta bila žrtvi vdora v njuna računa na družbenem omrežju Twitter. Foto: RTV SLO
Stjepan Hauser
Najbolj odmevni so bili Hauserjevi tviti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Violončelist se je oglasil po nizu objav, ki so namigovale na njegovo ljubezen do bobnarja Dušana Kranjca, ki spremlja 2Cellos na njuni turneji, s katero prihajata 30. marca tudi v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Ob tem je še dodal: "To nisem bil jaz. Res mi je žal zaradi tega."

Hrvaški violončelist, ki je še pred meseci veljal za nedejavnega člana družbenega omrežja Twitter in celo sam priznaval, da ga ne uporablja, se je pred tedni dejavneje vključil v tviteraško sfero. Pred dvema dnevoma pa se je začel niz objav, za katere se je Hauser danes opravičeval.

"Pravkar sem prispel v Pariz ... Oh, kakšno romantično mesto. Moj partner Dušan Kranjc in jaz se bova imela krasno tu," je bil prvi v nizu tvitov, v katerih se je neznanec, ki je vlomil v Hauserjev profil, norčeval iz violončelista.

Nenavadni tviti so se samo stopnjevali. "Velika novica! Pravkar sem zaprosil Dušana Kranjca v Parizu. In Luka Šulić je privolil, da bo najina priča," je zapisal ob njuni (kot je pojasnil pozneje Hauser zmontirani, na kateri sta v objemu in v rokah držita vazelin) fotografiji. Odzivi na njegove tvite so se vrstili tudi od Kranjca in Šulića. Zadnji je med drugim na Twitterju objavil čestitko.

Hauserja vdor prizadel
"V Lukov in Dušanov račun je vdrl isti psihopat ... Naj bo to negativni zgled - za vedno ustavimo vdiranje v račune," je na svojem profilu še zapisal Hauser in dodal: "Res me boli, ker je bilo zapisanih toliko laži o meni." Pomenljivi tviti pa so si sledili tudi po tem.

Bliskovit uspeh Hauserja in Šulića se je začel, ko sta glasbenika na Youtube postavila instrumentalno priredbo znane skladbe Michaela Jacksona, Smooth Criminal. Posnetek je v le nekaj tednih postal svetovna uspešnica, ki si jo je ogledalo nekaj milijonov uporabnikov po vsem svetu.