Renee pravi, da je skrb vzbujajoče, da se s špekulacijami o lepotnih operacijah ukvarjajo resni mediji. Foto: Reuters
Renee pravi, da je skrb vzbujajoče, da se s špekulacijami o lepotnih operacijah ukvarjajo resni mediji. Foto: Reuters

Renee Zellweger se je pod plazom namigovanj, da je zaradi lepotnih operacij postala skoraj nerazpoznavna, znašla že pred dvema letoma, ko se je udeležila podelitve nagrad revije Elle, a se vse do zdaj na namigovanja ni odzvala.

A 47-letni zvezdnici je prekipelo po objavi članka filmskega kritika Owena Gleibermana. Ta je namreč po ogledu napovednika za njen prihajajoči film o Bridget Jones celoten članek z naslovom Ali si je Renee Zellweger sploh še podobna posvetil njeni zunanjosti.

Zmeda na področju medijske politike
Zellwegerjeva je po objavi članka na spletnem portalu Huffington Posta objavila odziv, v katerem je med drugim zapisala: "Čeprav se to nikogar ne tiče, vseeno povem, da si nisem operirala obraza, nisem si kirurško popravila področja okoli oči." Dodala je, da je skrb vzbujajoče, da se s špekulacijami o lepotnih operacijah ukvarjajo resni mediji in spoštovani novinarji, kar kaže na zmedo na področju medijske politike "in obsedenost družbe z videzom".

Prav tako je pojasnila, da se v preteklosti na namigovanja o lepotnih operacijah ni odzvala, ker se ji ni zdelo "dostojanstveno pojasnjevati svojih dejanj ljudem, ki služijo z izmišljenimi škandali".

Obsedeni z videzom
Namigovanja o lepotnih operacijah so jo prizadela predvsem zato, ker so jih pograbili tudi resni mediji in iz njih naredili zgodbo o "ženskah, ki se ne sprejemajo, o ženskah, ki so podlegle lepotnim idealom". "Tabloidna namigovanja o mojih lepotnih operacijah me ne ganejo, ko pa te postanejo zgodba resnih medijev, je treba spregovoriti."

Dodala je, da ni nobena skrivnost, da se vrednost ženske določa predvsem po njenem videzu: "Predebela, presuha, prestara, preveč celulita ipd. so poenostavljanja, s katerimi se določi vrednost človeka." Predlagala je, da bi se morali bolj ukvarjati z resničnimi družbenimi težavami in manj z videzom žensk.