Rihanna je dejala, da so jo najbolj prizadele fotografije njenega podplutega obraza, ki so s policije pricurljale v javnost. Foto: EPA
Rihanna je dejala, da so jo najbolj prizadele fotografije njenega podplutega obraza, ki so s policije pricurljale v javnost. Foto: EPA
Chris Brown
Kljub prepovedi približevanja so mediji že večkrat poročali ali namigovali, da se zvezdnika še družita, nekateri so zapisali celo, da njuna romanca ni zamrla. Foto: EPA

"Zvečer sem se ulegla v posteljo kot Rihanna in se zjutraj zbudila kot Britney Spears. Le tako lahko opišem medijski kaos, ki ga je v javnosti povzročil dogodek pred devetimi meseci," je dejala pevka, ki je ta teden prekinila molk in prvič spregovorila za javnost o napadu njenega (nekdanjega) spremljevalca Chrisa Browna.

V televizijskem intervjuju za Good Morning America je voditeljici Diane Sawyer priznala, da je bil Chris njena prva velika ljubezen. Že pred časom pa je pevka prek odvetnika Donalda Etre sporočila, da je v Chrisa še vedno zaljubljena in da se ji odločitev sodišča, da se ji ne sme približevati, zdi nepotrebna. Skesanemu Chrisu, ki trenutno prestaja kazen (sodišče mu je med drugim naložilo 180 dni družbeno koristnega dela), pa je tudi odpustila.

Rihanna: To se lahko zgodi vsakemu
"To, kar se je zgodilo meni, se lahko vsakemu," je povedala pevka brez trohice sovraštva v glasu in dodala, da ji je bilo najtežje, ko so iz policije v javnost pricurljale njene fotografije po napadu, na katerih je njen obraz poln modric in oteklin. "Počutila sem se ponižano in mislim, da te fotografije niso bile potrebne," je sklenila za oddajo.

Sodišče Chrisa spoznalo za krivega
Spomnimo, 20-letni Chris Brown je bil aretiran 8. februarja letos zaradi obtožb, da je v Los Angelesu po zabavi pred Grammyji pretepel Rihanno. Policisti so dejanje opisali kot "brutalni napad", med katerim je Brown davil in grizel Rihanno, želel pa jo je tudi poriniti iz avtomobila.

Junija je glasbenik priznal krivdo in takrat je sodnica (nekdanjemu) paru naročila, naj prekine vse stike. Konec avgusta je razvpiti primer dočakal tudi sodni epilog. Sodnica na sodišču v Los Angelesu Patricia Schnegg je glasbenika spoznala za krivega brutalnega pretepa takratnega dekleta. Sodišče je Chrisu dosodilo pet let pogojne kazni, šest mesecev javnih del (vključeno sta čiščenje grafitov in pranje avtomobilov) in petletno prepoved približevanja Rihanni na manj kot 160 metrov (če se pevca udeležita istega dogodka, se meja spusti na deset metrov). Brown mora vse leto obiskovati tudi predavanja o domačem nasilju.