Williams je pred kratkim nastopil v neposredni bližini Slovenije, na Dunaju in v Celovcu. Foto: Reuters
Williams je pred kratkim nastopil v neposredni bližini Slovenije, na Dunaju in v Celovcu. Foto: Reuters

Odpoved je po besedah njegovega predstavnika za stike z javnostjo posledica "skrivnostne bolezni", je poročal britanski Mirror. 43-letnik bi moral nastopiti v St. Peterburgu, Moskvi in na dogodku v Sočiju. Odločitev o prekinitvi je sledila le nekaj dni za tem, ko je v pogovoru za The Sunday Times Magazine dejal, da je kariera začela spodjedati njegovo duševno zdravje.

"Ta služba je zelo slaba za moje zdravje. Ubila me bo, razen če nanjo ne začnem gledati z drugega vidika," je dejal Williams. Hkrati pa je priznal, da bi bil veliko bolj psihično močen, če ne bi bil slaven. "Depresija je prisotna v moji družini. Ne vem, ali bi bila tako močna, če ne bi bil slaven," je še dodal.

Njegov predstavnik pa je dodal, da zvezdnik med turnejo le še občasno zapusti slačilnico, saj naj bi kronično trpel zaradi agorafobije - strahu pred odprtimi prostori. Poudaril je, da mu je življenje rešila žena Ayda Field. "Ima to modrost, da ve, kako ne potopiti ladje, jaz pa bi jo rad potopil samo zato, da se prepričam, kako je to videti," je dodal Williams.