Tako Pattinson kot FKA twigs prej še nista bila zaročena. Foto: AP
Tako Pattinson kot FKA twigs prej še nista bila zaročena. Foto: AP
Robert Pattinson Kristen Stewart
Med Pattisonom in Kristen Stewart je iskrica preskočila med snemanjem Somraka. Foto: Reuters

29-letnik je prekinil zaroko z leto dni mlajšo pevko FKA twigs, s katero bi se moral poročiti poleti. Pevka in igralec sta se zaročila lani aprila, potem ko sta se poznala šele sedem mesecev.

Odločitev Pattinsona, ki je zaslovel v vampirski sagi Somrak, da se s FKA twigs, s pravim imenom Tahliah Debrett Barnett, ne sprehodi do oltarja, ni presenetila znancev, saj je njuno razmerje že dlje časa pokalo po šivih. "To ni nobeno presenečenje, ker sta se ves čas prepirala," je povedal prijatelj Pattinsona za revijo In Touch.

Vzrok za razpad zveze niso bili zgolj nenehni prepiri, ampak tudi dejstvo, da se je Pattinson v zvezi počutil ujetega. Naporne priprave na poroko pa so razkrile tudi manj prijetno stran pevke, saj je igralec ugotovil, da FKA twigs ni pravo dekle zanj. "Je zelo ljubosumna, on pa se je naveličal pojasnjevati, da ji je zvest," so še zapisali pri reviji.

Zvezo je najbrž omajalo tudi dejstvo, da je Pattinson konec lanskega leta znova navezal stike s svojim nekdanjim dekletom, prav tako igralko Kristen Stewart. S to je imel burno razmerje, ki se jo končalo leta 2013, ko ga je Stewartova prevarala z režiserjem Rupertom Sandersom.