Iker Casillas in Cristiano Ronaldo sta si naspoti stala tudi na SP-ju 2010 v Južni Afriki. Foto: EPA
Iker Casillas in Cristiano Ronaldo sta si naspoti stala tudi na SP-ju 2010 v Južni Afriki. Foto: EPA
Sara Carbonero
Nogometaša naj bi se začela "gledati postrani" najprej zaradi lepe novinarke Sare Carbonero. Foto: EPA
Iker Casillas in Cristiano Ronaldo
Iker in Ronaldo ... spomin na srečne dni. Foto: EPA

Privlačna 26-letna španska televizijska voditeljica Sara Carbonero je zaročenka vratarja Ikerja Casillasa, zaradi katere se je že lani znašel v nemilosti Cristiana Ronalda. V Madridu se je namreč dolgo šušljalo, da sta slavna nogometaša stavila, komu bo uspelo osvojiti njeno srce. Uspelo je Ikerju, Cristiano pa naj zavrnitve ne bi najbolje prenesel, vendar je nato kmalu vse potihnilo.

Do 20. septembra, ko je Sara v neki pogovorni oddaji označila Cristiana za sebičnega igralca, zaradi česar je portugalski nogometaš pobesnel. Takoj po oddaji je poklical Casillasa in mu povedal, kaj si misli o njegovi izbranki, a navzven je vse teklo gladko, saj se je Iker javno postavil v bran Ronaldu. Nekaj dni po Sarini izjavi je pred zbranimi novinarji povedal: "Cristiano Ronaldo je fantastična oseba in odličen soigralec. In sploh ni sebičen, le želi si doseči veliko golov."

Najboljši je ... Messi, ne Ronaldo!
Španski mediji pa zdaj poročajo, da naj bi bila resnica popolnoma drugačna. Iker naj bi se s Saro strinjal z vsem srcem, Ronaldu pa naj bi zabrusil, da je njegovo dekle novinarka, zato lahko javno komentira kar koli in kogar koli. Ronaldo nad takim odzivom ni bil preveč navdušen, Iker pa naj bi ga znova razjezil pred nekaj dnevi, ko je izjavil, da je po njegovem mnenju najboljši nogometaš na svetu Ronaldov veliki tekmec Lionel Messi, Argentinec v dresu Barcelone.

Dva tabora v slačilnici
Cristianu naj bi prekipelo, saj ga moti to, da nima podpore pri soigralcih. Španski mediji poročajo, da se pogovarja le še s Pepejem, Marcelom, Di Mario in Higuainom, v slabih odnosih je tudi z rojakom Ricardom Carvalhom. Iker Casillas je na čelu skupine španskih igralcev, v kateri so še Alonso, Ramos in Arbeloa, francoski nogometaši sicer poskušajo ostati nevtralni, vseeno pa se bolj nagibajo na stran Casillasa kot Ronalda.

Pomemben je le Real!
Da imajo v slačilnici Reala velike težave, priznava tudi Iker Casillas. "V vsaki slačilnici so težave in ne bom zanikal, da jih v naši ni bilo. Zadevo z Ronaldom smo zgladili, saj je Real Madrid večji od Casillasa ali Ronalda," je dejal. "Vsak izmed nas ima svojo osebnost. Di Maria je ene vrste človek, Pepe je spet drugačen, Cristiano prav tako in jaz tudi. Vsi pa si želimo, da bi ekipa dobro delovala," je dodal.

A vzdušje v Realovi slačilnici je vse prej kot dobro, kar je po mnenju Realovih navijačev tudi razlog (ali vsaj eden izmed razlogov), da je kraljevski klub na lestvici španskega prvenstva šele drugi - po 15. krogu za vodilno Barcelono zaostaja za dve točki, še posebej boleč pa je bil novembrski poraz na "el clasicu" z 0:5.