Večna tekmeca Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta izrazila podporo Franciji. Foto: EPA
Večna tekmeca Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta izrazila podporo Franciji. Foto: EPA

Vseeno, iz katerega dela sveta je kdo in kateri veroizpovedi pripada. Vsi sodimo skupaj.

Bastian Schweinsteiger
Rafael Nadal in Novak Đoković
"Sem šokiran, žalosten, brez besed in ves iz sebe. Moje molitve so namenjene družinam umrlih," je povedal Novak Đoković. Rafael Nadal pa: "Franciji in Parižanom izražam vso podporo." Foto: Reuters

Ne morem drugače, kot da mislim na tragedijo v Parizu. O, Bog, kaj se dogaja z ljudmi. Moje molitve so namenjene družinam.

LeBron James

"Grozljivi dogodki v Parizu so pustili posledice tudi meni. Moje misli so pri vseh žrtvah in njihovih svojcih," je na družbenem omrežju zapisal zvezdnik Real Madrida Cristiano Ronaldo. Pretresen je tudi njegov "večni" tekmec v boju za lovoriko najboljšega nogometaša na svetu, Barcelonin Argentinec Lionel Messi: "Vedno znova moramo ponavljati, danes še pogosteje kot kadar koli, da obstaja le ena pot. To sta ljubezen in mir za človeštvo in zbližanje sveta."

Težko je dogodke sprejel tudi kapetan nemške reprezentance Bastian Schweinsteiger, član ekipe Manchester United: "Vseeno, iz katerega dela sveta je kdo in kateri veroizpovedi pripada. Vsi sodimo skupaj." Nekdanji nemški reprezentant Gerald Asamoah pa je v soboto v Gelsenkirchnu odigral poslovilno tekmo: "Danes mi po petkovih dogodkih ni do praznovanja. Terorizmu ne smemo dopustiti, da nas premaga."

Francoz Lassana Diarra, nogometaš Marseilla, je v napadih izgubil sestrično. "V tem vzdušju nasilja je za nas najpomembneje, da to državo predstavljamo z vso svojo raznolikostjo, da povzdignemo besedo in ostanemo enotni v boju proti tem grozotam, ki nimajo svoje barve in religije. Skupaj branimo ljubezen, spoštovanje in mir," je zapisal igralec Olympique Marseilla. Več sreče je imela sestra francoskega nogometaša Antoina Griezmanna, člana Atletico Madrida: "Bogu sem hvaležen, da je moji sestri pravočasno uspelo priti iz Bataclana. Moje molitve seveda veljajo žrtvam in njihovim svojcem in z mislimi sem z njimi."

"To ni bil napad na Pariz. To je bil nov napad na človeštvo. Ljudje iz nekaterih držav in religij sovražijo svobodo in vrednote Zahoda. Sem prihajajo, da bi ubijali druge. Ampak te teroriste bomo premagali. Moč Francije in sveta se mora še okrepiti. Vstanite in recite ne teroristom in religijam. Ne gradite sovraštva, ostanite dobri in svet spreminjajte pozitivno," pa so besede Paula Pogbaja iz torinskega Juventusa.

Podobno kot nogometaši menijo tudi drugi športniki. "Žalosten sem poslušal novice iz Pariza. Moje misli so pri žrtvah in njihovih družinah," meni zvezdnik svetovne atletike jamajški sprinter Usain Bolt. "Sem šokiran, žalosten, brez besed in ves iz sebe. Moje molitve so namenjene družinam umrlih," pa je dejal prvi teniški zvezdnik sveta Srb Novak Đoković. "Franciji in Parižanom izražam vso podporo," pa je razmišljal španski tenisač Rafael Nadal.

"Ne morem drugače, kot da mislim na tragedijo v Parizu. O Bog, kaj se dogaja z ljudmi. Moje molitve so namenjene družinam," je po tekmi misli povzel ameriški košarkar LeBron James. Brez besed je ostal tudi nemški dirkač formule 1 Nico Rosberg: "Francija, moje misli so z vami."

"Šokiran sem. Mislim na vse družine in žrtve. Ostani močan Pariz, ostani močan," pa je zapisal slovenski rokometaš Dragan Gajić, ki si kruh služi v francoskem Montpellieru. košarkar New Yorka Saša Vujačić je zapisal: "Žalosten dan za svet." Košarkar Boštjan Nachbar je tvitnil: "Šokiran gledam, kaj se dogaja v Parizu. Upam, da bomo obvarovali čim več nedolžnih življenj."

Vseeno, iz katerega dela sveta je kdo in kateri veroizpovedi pripada. Vsi sodimo skupaj.

Bastian Schweinsteiger

Ne morem drugače, kot da mislim na tragedijo v Parizu. O, Bog, kaj se dogaja z ljudmi. Moje molitve so namenjene družinam.

LeBron James