Rourka so po novinarski konferenci gostitelji v Dubrovniku tudi obdarili. Foto: 24sata.hr
Rourka so po novinarski konferenci gostitelji v Dubrovniku tudi obdarili. Foto: 24sata.hr
Mickey je neznani mladenki pomagal tudi v morje. Foto: 24sata.hr

56-letni ameriški igralec, ki se je z Rokoborcem (Wrestler) spet zmagoslavno vrnil v zvezdniški ring (za vlogo je bil letos nominiran za oskarja, op. a.), je film te dni predstavljal na Sarajevskem filmskem festivalu.
Festival iz leta v leto pridobiva ugled in slovi po svoji sproščenosti, zaradi česar je priljubljen tako med zvezdniki kot tudi med obiskovalci, ki igralce in režiserje svetovnega formata lahko vidijo kako, denimo, na Baščaršiji pomerjajo tradicionalne brezrokavnike in okušajo čevapčiče.
Ocenjevanje zadnje plati
In Rourke je resnično izkoristil vse, kar mu je Sarajevo v kombinaciji z Dubrovnikom, kamor Dubrovnik Film Meeting povabi goste festivala, ponudilo. Šalil se je z novinarji, med konferenco kadil kot Turek, na zabavi pa se je družil z neznano mlado temnolasko. Takoj ko je zbrane v hotelu Excelsior počastil s svojo navzočnostjo na konferenci, ki se je je udeležil skupaj z režiserjem Rokoborca Darrenom Aronofskim, je že začel preizkušati svoj šarm na predstavnicah sedme sile.
Neki novinarki je hotel vreči mikrofon, da se ji ne bi bilo treba dvigniti, drugi je "zagrozil" s svojim varnostnikom, ker mu je postavila "napačno vprašanje" (o verižici, ki jo nosi v spomin na pokojno čivavo). Še najbolj pa se je znašla pod udarom tista, ki ga je vprašala, ali je na rdečo preprogo bolje iti s čivavo ali z dobro žensko. "Ne vem, obrni se, da vidim tvojo zadnjico," ji je naročil (nekdanji?) plejboj. Novinarka se je brez pomislekov obrnila, on pa: "Ni slabo ... Pa imaš svoj odgovor."
Neznana temnolaska
Igralec je po lastnih besedah prišel na Hrvaško, ker je slišal, da imajo veliko lepih žensk. Aronofsky ga je v tistem trenutku spomnil, da je gledal Blanko Vlašić, lepo hrvaško skakalko v višino, kako skače (na svetovnem prvenstvu v Berlinu, op. a.), Mickey pa mu je odvrnil: "Mi lahko priskrbiš njeno številko?"
Očitno se je resnično nekonvencionalni zvezdnik nazadnje le zadovoljil z manj znano mladenko, saj se na dubrovniški plaži ni ločil od neke privlačne temnolaske, ki ga je spremljala tudi med večernimi "izhodi" in bi bila, po letih sodeč, lahko tudi njegova hči.