Naslovnica najnovejše knjige receptov Gwyneth Paltrow. Foto: Amazon
Naslovnica najnovejše knjige receptov Gwyneth Paltrow. Foto: Amazon
Igralka menda najbolj uživa za štedilnikom. Foto: Vogue

40-letne Paltrowove smo sicer najbolj vajeni blesteti na rdeči preprogi, a igralka trdi, da se počuti najbolj srečno za štedilnikom.
Nadobudna kuharica je svoje skrivnosti do lepe postave in svoje najljubše jedi že razkrila v dveh uspešnih knjigah (ob tem pa reklamira še Sparovo linijo zdravih izdelkov), a njena zadnja je tako težko pričakovana, da pri Amazonu že pobirajo prednaročila štiri mesece pred datumom izdaje.

V kuharici z naslovom It's All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great (Vse je dobro: Slastni, preprosti recepti, s katerimi boste videti odlično in se boste počutili odlično) najdemo recepte "za jedi, ki jih Paltrowova je, ko si želi shujšati, videti dobro in se počutiti bolj energično".

Gwyneth se je namreč po lanskem napornem urniku počutila utrujena in šibka, obisk pri zdravniku pa je razkril, da je slabokrvna, trpi za pomanjkanjem vitamina D, njena raven stresa pa je izjemno visoka. Zdravnik ji je predpisal dieto brez kave, alkohola, sladkorja, jajc, pšenice, mesa in predelane hrane, da bi si očistila telo.

Navdušena nad kulinariko
Kot strastno gurmanko je zvezdnico skrbelo, da bodo njeni obroki s toliko omejitvami dolgočasni in ponavljajoči se, zato se je povezala z avtorico Julio Turshen in skupaj sta zbrali zbirko receptov, ki so se ravnali vseh zdravnikovih navodil, hkrati pa so obroke še vedno naredili zanimive.
185 receptov, med katerimi so mehiška jajčka, sendvič s humusom in pestom iz šalotk in mete, lososovi burgerji z vloženim ingverjem in celo čokoladni brownieji z bananinim sladoledom.

Kot poroča Daily Mail, se je v svojih dvajsetih letih Gwyneth držala izjemno stroge makrobiotične diete, a mati dveh otrok je svoja pravila pozneje precej razrahljala in se danes vdaja takim razvadam, kot sta pica in ocvrt krompirček. Čeprav se pred novo filmsko vlogo še vedno razstruplja in intenzivno telovadi, trdi, da večino časa je zelo sproščeno.