Sacha Baron Cohen se odpravlja na novo stand-up turnejo, o kateri je trenutno znano le, da se bo na njej pojavil tudi star znanec javnosti. 51-letni komik namreč namerava oživeti lik Alija G-ja, zloglasnega "gangsterja". Ta je pred okoli 25 leti postal zvezda predvsem zaradi intervjujev z nič hudega slutečimi strokovnjaki na njegovi televizijski oddaji,

Vrsto intervjuvancev je namreč pretental v to, da so ga preprosto sprejeli in se prilagodili njegovi osebnosti. Obenem se je posmehoval belcem iz predmestij, ki so se predstavljali kot urbana mladina. Nekateri so to sicer kritizirali, saj naj bi si s tem prilaščal temnopolto ulično kulturo in se iz nje norčeval, poroča BBC.

Zaigral je tudi v lastnem filmu, občasno se je pojavil v zadnjih letih. Leta 2021 je Cohen lik Ali G-ja prevzel za skeč na filmskih in televizijskih nagradah MTV-ja, enkrat ga je v rutino vključil tudi v komičnem klubu v Sydneyju. "Le želel sem stopiti na oder, se šaliti in videti, kakšen bi bil Ali G z občinstvom," je potem za GQ povedal komik in dodal, da je bilo zabavno.

Cohen je bil sicer prav tako uspešen s podobnimi potegavščinami – ustvaril je tudi lik kazahstanskega poročevalca Borata in igral nastopaškega avstrijskega modnega navdušenca Bruna.