veliko je bilo ugibanja, kaj bo Schwarzenegger počel po koncu svojega drugega guvernerskega mandata. V igri naj bi bilo celo mesto v Obamovi administraciji. Foto: EPA
veliko je bilo ugibanja, kaj bo Schwarzenegger počel po koncu svojega drugega guvernerskega mandata. V igri naj bi bilo celo mesto v Obamovi administraciji. Foto: EPA

"Vznemirljive novice," je zapisal na Twitterju. "Moji prijatelji pri menedžerski agenciji so me sedem let moledovali za odgovor, kdaj lahko resno začnejo sprejemati ponudbe. Danes sem jim dal zeleno luč."
63-letnemu igralcu se je drugi guvernerski mandat iztekel prejšnji mesec, ob tem pa so se takoj začela ugibanja, ali bo svojo politično kariero nadaljeval v Washingtonu ali pa se bo vrnil na filmska platna.
Med propadlimi poskusi, da bi Kalifornijo, najgosteje naseljeno ameriško zvezno državo, izvlekel iz 25-milijard dolarjev velikega primanjkljaja, si je Schwarzenegger sicer vzel čas, da je posnel par gostujočih vlog, nazadnje v akcijski uspešnici Plačanci prijatelja Sylvestra Stalloneja.
Kariera v zatonu
Schwarzijeva filmska kariera je bila sicer v zatonu, preden je leta 2003 presenetljivo naznanil svojo kandidaturo za guvernerja. Od filmov kot Začetek konca (1999), Šesti dan (2000) in Civilna žrtev (2002) nobenemu uspelo preseči magične meje 100 milijonov dolarjev po severnoameriških kinoblagajnah. Šele ko je ponovil svojo naslovno vlogo v tretjem delu Terminatorja (2003), je poskrbel za uspešnico.
Schwarzenegger je svoj zlovešči stavek "I'll be back" ("Vrnil se bom") izrekel v prvem Terminatorju davnega leta 1984 in fraza je postala njegov zaščitni znak, primeren za uporabo ob številnih priložnostih. K filmu se vrača, ko Hollywood trpi za pomanjkanjem mišičastih, lakoničnih akcijskih junakov. Novo "sorto" akcijskega junaka morda najbolj tipizira Matt Damon, uglajeni zvezdnik Bournove franšize.
*("Vrnil sem se!"). Gre za aluzijo na morda najbolj znan Schwarzeneggerjev filmski citat, "I'll Be Back" ("Vrnil se bom") iz Terminatorja.