Arnold Schwarzenegger se je rodil v avstrijski vasici Thal, kjer so mu pred meseci postavili tudi muzej. Foto: EPA
Arnold Schwarzenegger se je rodil v avstrijski vasici Thal, kjer so mu pred meseci postavili tudi muzej. Foto: EPA
Christopher in Arnold Schwarzenegger
Arnie ima štiri zakonske (Katherine, Christino, Patricka in Christopherja) otroke in enega (znanega) nezakonskega (Josepha Baeno). Foto: EPA

Knjiga z naslovom Total Recall: My Unbelievably True Life Story (Popolni spomin: Moja neverjetno resnična življenjska zgodba) bo namreč opisovala Arniejevo pot od rojstva v majhni vasi Thal pri avstrijskem mestu Gradec do selitve v ZDA, njegovo igralsko kariero in poznejšo politično.

Druga "Terminatorjeva" avtobiografija bo, kot so pojasnili pri založbi Simon & Schuster, ki bo knjigo izdala, na police prišla oktobra prihodnje leto, Schwarzenegger pa jo piše že skoraj eno leto.

Zgodba o Arnieju je zgodba o "utelešenju ameriških sanj"
V založbi so se pohvalili, da bo knjiga pravzaprav zgodba, ki bo igralca in politika prikazovala kot "utelešenje ameriških sanj" - torej kot človeka, ki se je iz majhne (evropske) vasice prebil najprej v Hollywood, potem pa postal še prvi mož ene izmed ameriških zveznih držav. Prvi del naslova knjige (Popolni spomin) je sicer tudi naslov njegovega filma iz leta 1990.

"Nihče se ne more pohvaliti s takšno življenjsko zgodbo. To, da se prebiješ od revnega priseljenca do uspešnega športnika, največje igralske zvezde in guvernerja Kalifornije, je zares neverjetno potovanje," je prepričan založnik pri družbi Simon & Schuster, Jonathan Karp

Od revnega avstrijskega dečka do guvernerja
Schwarzenegger se je rodil 30. julija 1947 v Thalu, se že kot deček odločno lotil dvigovanja uteži ter nato pri 21 zmagal na tekmovanju za mistra Universe in se preselil v ZDA. V Venice Beachu v Kaliforniji se je "potikal" po telovadnicah in svoje mišice vztrajno krepil, kar mu je prineslo sedem naslovov mistra Olympie.

Sčasoma mu je uspelo premagati trdovratni avstrijski naglas in šele takrat je dobil svojo prvo pomembnejšo filmsko vlogo - postal je Konan barbar. Med prave zvezde ga je malo pozneje izstrelila vloga Terminatorja. Nato se je lotil tudi podjetništva (denar je vložil v verigo Planet Hollywood), pozneje pa tudi politike in leta 2003 zmagal na volitvah za guvernerja Kalifornije.

Bo pisal tudi o nezakonskem sinu?
Štiri mesece po izteku drugega mandata, ko se je Schwarzenegger ravno dogovarjal o vrnitvi v igralske vode, je svet presenetila novica, da se z ženo Mario Shriver (sicer pripadnico t. i. Kennedyjevega klana) po 25 letih zakona in štirih otrocih ločujeta. Le malo pozneje se je razvedelo tudi, zakaj - ker je Arnie svojo ženo varal, rezultat zunajzakonskega razmerja pa je bil sin.

O tem, za mnoge najzanimivejšem obdobju svojega življenja Terminator v knjigi verjetno ne bo pisal - vsaj tako mediji sklepajo, saj v založbi na vprašanja o tem, ali bo knjiga zajemala tudi to poglavje Arniejevega življenja, ne želijo odgovarjati.