Je zakonske sreče po 26 letih konec? Foto: EPA
Je zakonske sreče po 26 letih konec? Foto: EPA
Družina Ecclestone maja lani v Monte Carlu. Foto: EPA

Govorice o razhajanju enega najbolj slavnih parov, ki ima pod palcem premoženje, vredno okoli 2,4 milijarde funtov, so postale vse glasnejše, ko je Bernie spremljal konec prvenstva v Braziliji, Slavica pa je spakirala svoje stvari in se izselila iz njune hiše. 50-letna Slavica se je preselila v stanovanje hčerkinega fanta, po besedah prijateljev zakoncev Ecclestone pa naj bi se tudi že pogovarjala z najboljšimi odvetniki za ločitve v Veliki Britaniji.

V prvi izjavi je Bernie dejal, da ne gre za ločitev in da je razlog zelo preprost: gradbena dela v sosednji hiši so preglasna, zaradi česar je v njuni hiši težko živeti. Gospa Ecclestone dogajanja ni želela komentirati: "Ničesar ne želim reči. Obrnite se na mojega moža."

Bernie živi za posel
Kot pišejo hrvaški mediji, utegne imeti prvi mož formule 1 velike težave, če se izkaže, da gre res za ločitev. Njegova žena ima namreč nadzor nad polovico premoženja, ki ga je Ernie leta 1999 nanjo prepisal zaradi davčnih olajšav. "Bernie je popolnoma osredotočen na svoj posel. Ne morete se kar pojaviti od nikoder in postati eden od najbogatejših ljudi, če se resnično ne potrudite," je dejal njun prijatelj za časopis Evening Standard, ki se je prvi razpisal o ločitvi.

Kljub velikemu bogastvu sta zakonca Ecclestone vedno živela skromno in tako vzgojila tudi hčerki, 24-letno Tamaro in 19-letno Petro. Slavica, nekdanja manekenka, in Bernie sta se spoznala leta 1982, ko je bila Slavica hostesa na tekmi formule 1 v Italiji. Dve leti pozneje sta se poročila in zdelo se je, da njuni slogi ne more do živega ne velika starostna razlika (on je 28 let starejši) ne razlika v višini (ona je 20 centimetrov višja od moža) in ne drugačen življenjski slog.

K. T.