Gomezova je ena izmed vidnejših članic klana, ki si ga je okoli sebe izoblikovala popprincesa Taylor Swift. Foto: Reuters
Gomezova je ena izmed vidnejših članic klana, ki si ga je okoli sebe izoblikovala popprincesa Taylor Swift. Foto: Reuters
Selena Gomez
Gomezova za nekaj časa zapušča koncertne odre. Foto: Reuters

Kot je 24-letna zvezdnica povedala za hollywoodsko revijo Toofab, je ugotovila, da so del lupusa tudi anksiozne motnje, napadi panike in depresija, stanja, ki terjajo posebno pozornost. Ker si želi poskrbeti za svoje zdravje in biti proaktivna, se namerava osredotočiti na ozdravitev, to pa je po njenem mnenju mogoče le, če si vzame nekaj odmora.

"Želim ostati proaktivna in se osredotočiti na svoje zdravje in srečo, zato sem se odločila, da je najboljša pot zame, da si vzamem nekaj časa zase. Rada bi se zahvalila vsem svojim oboževalcem za podporo. Želim, da vedo, kako pomembni so zame, toda moram se spoprijeti s svojimi težavami, da bom lahko še naprej delala po svojih najboljših močeh," je dejala pevka avgusta za revijo People.

Zaskrbljenost glede zdravja 24-letnice se je prvič pojavila leta 2013, ko je odpovedala turnejo po Aziji in Avstraliji. Po pomoč se je odpravila v rehabilitacijski center Meadows v Arizoni, takrat pa so njeni predstavniki zanikali, da se je tja prijavila zaradi zasvojenosti z mamili. V intervjuju za Billboard je razkrila pravi razlog, zakaj je morala poiskati zdravniško pomoč: "Bila sem na kemoterapiji, zato sem vzela premor. Lahko bi doživela možgansko kap." Koliko časa si bo zvezdnica, ki je trenutno na svetovni turneji, na kateri predstavlja album Revival, vzela za počitek, še ni znano.

Iz otroške zvezdnice do nagrad
Njena kariera je pravzaprav tipična za mlade zvezdnice. Kot sedemletni otrok je zaigrala v številnih manjših vlogah na malih zaslonih, ki so jo pripeljali do podpisa pogodbe z Disneyjem. Leta 2007 je debitirala v Čarovnikih, kjer je zaigrala mlado čarovnico Alex. Serija je prejela kar nekaj emmyjev in prinesla Gomezovi številne nagrade Nickeldon Kids Choice Awards.

Sočasno je začela snemati albume za Hollywood Records, ob tem pa ji ni bilo treba niti pomisliti, da njene skladbe ne bodo predvajane, kajti v njenem zaledju je bil radio Disney. V središče medijske pozornosti je prišla tudi na račun svoje zveze s stanovskim kolegom Justinom Bieberjem.