Foto: EPA
Foto: EPA

Pevka in igralka se namreč pojavi v nedavno izdani tretji sezoni oddaje na platformi Disney+ skupaj s Stevom Martinom in Martinom Shortom. Pred kratkim je pevka na svojem profilu na Instagramu ponosno pokazala objavo, ki je označila tudi uradni račun serije. Kot del stavkovnih pravil SAG-AFTRA člani ne smejo promovirati svojega dela prek objav v družbenih medijih in intervjujev.

Objava je zdaj že izbrisana, ni pa bilo potrjeno, ali je postopanje igralke kršilo pravila, a so nekateri na spletu Seleno Gomez že obtožili, da je med tekočimi stavkami "gluha". Po prekinitvi pogajanj med Zvezo filmskih in televizijskih producentov (AMPTP) in ameriškim sindikatom igralcev SAG-AFTRA (Screen Actors Guild–American Federation of Television and Radio Artists) je nacionalni upravni odbor zadnjega soglasno glasoval 13. julija, da se s stavko pridružijo scenaristom.

Igralci in scenaristi stavkajo skupaj prvič po več kot 60 letih. SAG-AFTRA – največji hollywoodski sindikat, ki zastopa 160.000 igralcev in izvajalcev, in Writers Guild of America (WGA) si prizadevata za povišanje osnovne plače, druga pogajanja pa se nanašajo na zaščitne ukrepe proti neregulirani uporabi umetne inteligence v industriji. Stavka WGA, ki se je začela 2. maja, se je zgodila po neuspešnih pogajanjih z AMPTP-jem, ki predstavlja velike hollywoodske studie, kot so Netflix, Disney, Apple, Amazon, Paramount, Warner Bros. in drugi.

Odkar je bila napovedana stavka scenaristov, so številni filmi in TV-oddaje solidarnostno prekinili produkcijo.