Maximilijan Velimirović je prepričan, da je že iz njegovih potez obraza razvidno, da nima srbskih oz. balkanskih korenin. Foto: Vreme.com
Maximilijan Velimirović je prepričan, da je že iz njegovih potez obraza razvidno, da nima srbskih oz. balkanskih korenin. Foto: Vreme.com
Madonna
Prepričan je, da je Madonna njegova prava mati, zato ne more razumeti, zakaj noče privoliti v analizo DNK-ja. Foto: EPA
Maximilijan Velimirović na Facebooku
Velimirović je prepričan, da ga srbska vlada še vedno poskuša utišati, zato se sporazumeva le prek spleta - o svojem življenju javnost obvešča tudi prek Facebooka. Foto: MMC RTV SLO

Maximilijan se je rodil kot Bogdan Beljić, a je pri 22., ko je ugotovil, da svojemu očetu ni prav nič podoben, najprej spremenil priimek, nato pa še ime. Mladenič je prepričan, da je žrtev velike zarote - pravi materi naj bi ga ukradel sam general Ratko Mladić, poneveril rojstni list (uradno naj bi se rodil 27. avgusta 1985, a Velimirović tega ne verjame) in ga predal v oskrbo vojnemu rezervistu in svojemu privržencu ter njegovi ženi Branki Mitrović.

Celotno zgodbo o svojem pravem poreklu - ugrabil naj bi ga general in ga na silo zadrževal v Srbiji - je Velimirović pojasnil tudi policiji in celo sodišču v Haagu, posredoval jim je tudi dokumente in videoposnetke, a ga, kot pravi, nihče noče poslušati. Po številnih težavah je njegovo zgodbo objavil le časopis Vreme, saj se vsi drugi bojijo.

Nima srbskih potez obraza
Velimirović kot dokaz, da je bil kot novorojenček ugrabljen, navaja zelo različne argumente - zagotovo nima srbskih korenin, saj ne mara srbske glasbe, poleg tega pa nima srbskih oz. balkanskih potez obraza - njegove so bolj italijanske, je prepričan. Na slikah iz otroštva, še pravi, ni podoben nobenemu izmed "lažnih" staršev, tudi sošolcem ne, saj ima popolnoma drugačne poteze obraza. Še najbolj je podoben Madonnini hčerki Lourdes, je še razložil za časopis Vreme.

V pogovoru je razložil tudi, kako je spoznal, da je njegova mati prav popzvezdnica. Pred leti je namreč posadil vrtnico. In ko jo je sadil, se je urezal in njegova kri je kapnila na korenino rože. Pozneje je sanjal, kako se vozi na ciganski kočiji, nad njim pa leti ženska s krili, ki ga zaskrbljeno, a hkrati nežno gleda - Madonna.

Lotil se je tudi kabale
Ko je spoznal, da je s pevko povezan, se je odrekel krščanstvu in sprejel judovsko vero, nato se je lotil tudi preučevanja kabale, zdaj pa se uči hebrejsko, ker je prepričan, da mu bo Izrael pomagal najti prave starše. Njegova "začasna mama" Branka sicer pravi, da je njen sin, a on ve, da to ni res. Ima tudi overjeno izjavo, v kateri priznava, da ni njegova mati. In ko ga bo Madonna priznala, bo zahteval, da Branko izbrišejo iz rojstne knjige kot njegovo mater.

Na koncertu bo upal, da ga opazi
Pred leti je izvedel, da je Madonna leta 1984 ali 1985 rodila otroka, ki pa je izginil in ga pevka zdaj išče v popolni tajnosti in noče priznati, da je imela še enega otroka. A na njegova pisma se ne odziva, kar ga jezi, saj ve, da ji je podoben - ima podobne roke kot ona, podoben glas, igra klavir in kitaro, tudi v obraz ji je podoben, razlaga. Zato bo šel na njen koncert, ki bo 24. avgusta v Beogradu, in bo stal povsem blizu odra, da ga bo videla in prepoznala, še pravi Velimirović.