Shaquille O'Neal je svojo košarkarsko kariero sklenil v dresu Boston Celticsov. Foto: Reuters
Shaquille O'Neal je svojo košarkarsko kariero sklenil v dresu Boston Celticsov. Foto: Reuters

Eden izmed največjih centrov v zgodovini košarke in štirikratni prejemnik zlatega prstana v Ligi NBA je svojo košarkarsko pot sklenil leta 2011. Lani se je prijavil za delo policista v mestecu, ki je 20 kilometrov oddaljeno od Miamija. Po končanem urjenju in opravljenih fizičnih ter psiholoških preizkusih je tudi uradno postal policist.

Raper, igralec, zvezdnik resničnostnega šova - Shaq ne gre v pozabo

43-letnik gleda na policijsko kariero kot na življenjsko poslanstvo. Dva njegova strica sta bila prav tako moža v modrem, medtem ko je bil njegov očim narednik v vojski. O'Neal je že v času košarkarske kariere delal kot policist. Najprej kot rezervist v Los Angelesu, ko je igral pri Los Angeles Lakersih, nato pa je delal še v Miamiju, Arizoni in Golden Beachu.

V Doralu bo O'Neal večinoma opravljal javna dela, s čimer si bo prizadeval postati vzor za otroke. "Želim si reči: Če je uspelo gospodu O'Nealu, lahko tudi vam." je za Miami Herald dejal vodja policijske postaje Donald De Lucca. O'Neal za svoje "usluge" ne bo prejemal plačila, prav tako pa si bo sam plačeval stroške zavarovanja.

Nekdanji zvezdnik Lige NBA je izbral Doral zaradi dobrega sodelovanja z De Lucco. "Je izjemen vodja. Veliko sem se naučil od njega, ko sem ga opazoval. Je moj dobri prijatelj; da bi postal dober vodja, se moraš učiti od najboljših in potem izoblikovati svoj slog," je povedal O'Neal.