Nova podoba Wayna Rooneyja. Adijo, pleša! Foto: Twitter
Nova podoba Wayna Rooneyja. Adijo, pleša! Foto: Twitter
Wayne Rooney
Izginjajoči lasje so ga motili že dalj časa. Foto: EPA

25-letni zvezdnik Manchester Uniteda se je pred dnevi oglasil na ugledni londonski kliniki Harley Street Hair Clinic, kjer so mu za 30.000 britanskih funtov (skoraj 34.000 evrov) presadili lase. Kljub mladosti se mu je namreč že pošteno začela delati pleša, ki je bila večkrat tudi tarča posmeha in zbadljivk, zato se je odločil za poseg.

Rooney je rezultat operacije predstavil kar na Twitterju, na katerem mu sledi kar 780.000 ljudi, nato pa se je z družino odpravil na poletni dopust na Barbados. Pod fotografijo je zapisal: "Pozdravljeni, tukaj je moja glava. Trajalo bo nekaj mesecev, da bodo lasje zrasli, še vedno me malo boli, a to je povsem običajno. Zdaj pa grem na letališče, se vam oglasim spet jutri."

Že čez nekaj minut se je oglasil njegov klubski kolega Rio Ferdinand, ki si je privoščil šalo na račun njunega nekdanjega soigralca Cristiana Ronalda, znanega po do potankosti urejeni pričeski. Rio je zapisal: "Komaj čakam, da te vidim, kako boš po treningu stal pred ogledalom in si urejal pramene s kupom izdelkov kot Ronaldo." Rooney mu je odgovoril: "Ha ha, na to boš moral počakati še nekaj mesecev."

Coleen: To ni bila moja želja
Predtem je prek tega socialnega omrežja sporočil, da je "navdušen" nad rezultatom posega. "Pri 25 sem postajal že plešast, zato sem si rekel, zakaj pa ne," je pojasnil svojo odločitev ter v šali prosil za priporočilo za kakšen dober gel za lase, saj naj bi bila njegova glava "še vedno malo ranjena in zatečena".

Tudi nogometaševa žena Coleen je na Twitterju potrdila spremembo in poudarila, da je bila odločitev Waynova, ne njena. "Da, Wayne si je dal urediti lase. Za ta korak se je odločil sam, nisem ga prosila jaz, kot govori veliko ljudi. Vesela sem zanj in dobro bo videti," je "tvitala".

Od tam, kjer jih je dovolj, na "sušno" mesto
Nogometaš je vsoto za poseg odštel povsem brez slabe vesti, saj je za igranje za rdeče vrage plačan kar 200.000 funtov (225.000 evrov) na teden. Vir blizu njega je dejal: "Wayne je že dolgo razmišljal o presaditvi las, potem ko je spoznal nekdanjega pacienta in bil navdušen nad videnim, pa je takoj poklical in se naročil. Zdravniki so mu obljubili opazno izboljšanje."

Na kliniki prisegajo na metodo, s katero presadijo na tisoče lasnih mešičkov s predela, kjer jih je veliko, običajno ob zatilju, na "plešasto" mesto. Po posegu naj bi bilo nemogoče opaziti razliko med lasmi.