Veronica Lario je zahtevala ločitev, potem ko je izbruhnila afera, v kateri so njenega moža začeli povezovati z mladoletnimi dekleti. Foto: EPA
Veronica Lario je zahtevala ločitev, potem ko je izbruhnila afera, v kateri so njenega moža začeli povezovati z mladoletnimi dekleti. Foto: EPA
Francesca Pascale in Silvio Berlusconi
Francesca svojemu zaročencu sledi na vsakem koraku. Foto: EPA

Italijanski milijarder in medijski mogotec ter nekdanji premier Silvio Berlusconi je - vsaj z vidika ljubezenskega življenja - končno svoboden.

Dočakal je dan, ko je ločitev od Veronice Lario postala uradna. Novico o končanem procesu je dobil, medtem ko se je mudil v Rimu, kamor se je odpravil, da bi se srečal z novim italijanskim mandatarjem za sestavo vlade Matteom Renzijem. Klic od odvetnikov je prejel v svojem dvorcu Grazioli (ima ga v najemu), kjer so mu družbo delali prijatelji in zaročenka Francesca Pascale. Ni bilo potrebno, da bi ga zbrani vprašali, kako se počuti ob tej priložnosti - ko je odložil telefon, je Vitez sam zavpil: "Svoboden sem."

Bogataš je uradno samski po 22 letih zakona, treh otrocih in štirih letih ločenega življenja z Lariovo.

Berlusconi in njegova nekdanja žena se še naprej prepirata o finančnih podrobnostih ločitvenega sporazuma. Sodišče je Veronici dosodilo tri milijone evrov preživnine mesečno, po pritožbi Berlusconija pa je bila renta znižana na 1,4 milijona evrov. Lariova se s tem ni strinjala in se je pritožila še sama. Končne odločitve še ni.

Veronica Lario je sicer ločitev od Berlusconija napovedala maja 2009, potem ko so v javnosti vse glasnejše postajale govorice o žgečkljivih srečanjih njenega moža z mladoletnimi lepotičkami.

Tretji zakon na obzorju - kdaj pa?
Poleg besede ločitev se od včeraj vztrajno ponavlja beseda poroka. Italijanski mediji se namreč sprašujejo, kdaj se bo nekdanji premier poročil s svojo mlado zaročenko Francesco Pascale. Corriere della sera, ki je prvi poročal, da je ločitev veljavna, piše, da je težko določiti, kdaj točno se bo še v tretje sprehodil do poročnega oltarja Berlusconi. Poroka pa "visi v zraku", tako da lahko vsak trenutek preseneti z novico, da je poročen.

28-letna nekdanja trgovinska pomočnica iz Neaplja že nekaj časa deli posteljo s 77-letnim razvpitim tajkunom in politikom. Kot je v preteklosti razkrila za Vanity Fair, se je v Berlusconija zagledala že kot najstnica, na strankarskem shodu mu je ponudila svojo telefonsko številko: "Iskala sem ga, osvojila sem ga, "prisilila" sem ga v zaroko. Vse sem storila jaz, vse bom naredila jaz, on samo mora reči da." Silvio je Francesci že večkrat ustregel, tako da poroka ni oddaljena svetlobna leta. "Francesca mi je bila blizu v ključnih trenutkih. Zaradi nje spet verjamem v ljubezen. Francesca me ljubi, jaz pa ljubim njo!"