Leta 2002 je raper osvojil grammyja za najboljši album (Pain Is Love). Zaigral pa je v filmih, kot sta Hitri in drzni (2001) in Film, da te kap 3 (2003). Foto: EPA
Leta 2002 je raper osvojil grammyja za najboljši album (Pain Is Love). Zaigral pa je v filmih, kot sta Hitri in drzni (2001) in Film, da te kap 3 (2003). Foto: EPA

Sodišče je odločilo, da je Ja Rule (v svoji karieri se je preizkusil tudi že kot igralec) kriv posedovanja orožja za kriminalne namene. Primer je bil v obravnavi kar štiri leta, potem ko so 35-letnega glasbenika ustavili policisti 22. julija 2007 zaradi prehitre vožnje, ko se je vračal z nekega koncerta v Manhattnu. Pri pregledu notranjosti avtomobila so našli polavtomatsko pištolo. Decembra je svojo krivdo tudi priznal in v sredo začel prestajati svojo kazen v enem izmed newyorških zaporov. Če se bo primerno obnašal, mu bodo lahko kazen skrajšali za šest mesecev.

Ja Rule, ki se je rodil kot Jeffrey Atkins, je doživel vzpon v svoji glasbeni karieri ob koncu preteklega stoletja, predvsem na račun svojega hripavega glasu. Od svojih oboževalcev se je poslavljal takoj po razsodbi v sredo, ko je med drugim tudi podpisoval avtograme. "Se vidimo pozneje," je po poročanju tiskovne agencije AP povedal svojcem in prijateljem, ki so pospremili zadnje besede sodnika na sojenju.

Čas pred odhodom v zapor je preživljal v studiu, kjer je snemal svoj novi album Pain Is Love 2. Medtem je večkrat izjavil, da se želi psihično pripraviti na čas, ki ga bo moral preživeti za zapahi. Tam namerava napisati knjigo, dobiti višjo stopnjo izobrazbe in se naučiti igrati kitaro. Raper pa je še v enem postopku, v katerem se je znašel zaradi utaje davkov, ki bi jih moral plačati na podlagi dohodkov v višini treh milijonov dolarjev.