Steven Tyler med nastopom na Grammyjih leta 2020. Foto: Reuters
Steven Tyler med nastopom na Grammyjih leta 2020. Foto: Reuters

Novico je skupina sporočila na družbenih omrežjih. Aerosmith so bili dogovorjeni, da bodo imeli v lasvegaškem hotelu Park MGM več koncertov, ki bi se morali začeti junija. A zdaj so sporočili, da odpovedujejo vse junijske in julijske nastope, upajo pa, da se bodo na oder lahko vrnili septembra.

74-letni Tyler je večkrat javno govoril o preteklih bojih z različnimi odvisnostmi, zaradi česar je v zasedbi pogosto prihajalo do sporov. Leta 2009 je tako Tyler dejal, da se zdravi zaradi odvisnosti od protibolečinskih zdravil na recept, ki jih je jemal vrsto let. Po njegovih besedah so bile razlog za to "desetletne poškodbe zaradi množice nastopov".

Skupina je v torek v izjavi za javnost, zapisala, da se pevec "že vrsto let bojuje z odvisnostmi", a da je po nedavni operaciji stopala, zaradi katere si je moral lajšal bolečine z zdravili, znova zapadel v odvisnost.

"Steven Tyler se je prostovoljno odločil za zdravljenje, kjer se bo popolnoma posvetil svojemu okrevanju in zdravju. Resnično nam je žal, da smo mnoge izmed vas razočarali. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in podporo, ki jo izkazujete Stevenu," so še zapisali preostali člani Tom Hamilton, Joey Kramer, Joe Perry in Brad Whitford.