Le nekaj mesecev po smrti Tupaca je bil umorjen še B.I.G.. Foto:
Le nekaj mesecev po smrti Tupaca je bil umorjen še B.I.G.. Foto:

Gre za najbolj poglobljen vpogled v njegovo smrt do zdaj. V njem je jasno razvidno, da je bil za raperjevo smrt usoden naboj, ki je prodrl čez njegov desni bok in usodno prebil nekaj organov. Notorious B.I.G., čigar pravo ime je Christopher George Latore Wallece, je umrl marca 1997, ko ga je neznanec štirikrat ustrelil med vožnjo sredi Wilshire Boulevarda. Zvezdnik je sedel na sopotnikovem sedežu chevroleta in vse do danes losangeleški organi v modrem še niso zaključili primera.

Celotno poročilo avtopsije najdete na tej povezavi.

Izsledki avtopsije so zdaj razkrili, da je en naboj potoval iz njegove leve podlakti do zapestja, medtem ko ga je drugi zadel od zadaj in šel skozi njegovo levo ramo. Tretji - še vedno neusodni strel - pa je šel skozi njegovo levo stegno.

Usodni strel po mnenju dr. Lise Scheinin je, kot že omenjeno, vstopil skozi desni bok in ranil njegovo debelo črevo, jetra, srce in del pljuč. Preiskovalci niso mogli razrešiti zaporedja strelov.

Temno obdobje ameriškega hip-hopa
Po strelskem napadu je raper umrl še pred prihodom v brookynski medicinski center. Njegova smrt je šokirala celotno hip-hop skupnost, ki se je zavila v črnino, že sedem mesecev prej, ko so v Las Vegasu ubili B.I.G.-jevega rivala Tupaca Shakurja. "Oba sta umrla zaradi neumnosti. Biggie je bil zaščitni znak vzhodne obale, Tupac pa zahodne. Nekdo se je poigral z njunimi življenji," je v dokumentarnem filmu Biggie and Tupac izjavila Biggiejeva mama Voletta Wallace.