Cara je že večkrat izkazala podporo gibanju Free The Nipple. Foto: Instagram
Cara je že večkrat izkazala podporo gibanju Free The Nipple. Foto: Instagram

Na spletnem omrežju Instagram, ki ne dovoljuje prikazovanja ženskih bradavic, je objavila dve izzivalni fotografiji. Na eni pozirata gola moški in ženska (domnevno manekenka in njen prijatelj), na prsih pa imata tri napise (tkivo dojke, areola in bradavica), ki dokazujejo, da so moške in ženske prsi na nek način enake, vendar so moške "svobodne", ženske pa cenzurirane. Na drugi fotografiji pa je objavila dekle s kopalkami kožne barve, na katerih so narisane bradavice. S tem je želela pokazati, da objava bradavic ni dovoljena, če pa so te narisane, ni problematično, tudi če so videti popolnoma realistično.

S temi potezami izkazuje podporo gibanju za pravice žensk. Gre namreč za upor proti pravilom Instagrama in drugih družbenih omrežij, ki prepovedujejo objavo golih ženskih prsi, upor proti prepovedi dojenja na javnih mestih, predvsem pa upor proti ameriškim zakonom, ki v kar 37 zveznih državah ženskam prepovedujejo, da so zgoraj brez.

21-letna zvezdnica je sicer že pred časom svoje mnenje izrazila z majico, na kateri je bila natisnjena fotografija golih prsi. Še za nekoliko drznejšo potezo pa se je maja odločila 22-letna Scout LaRue Willis, hči igralcev Brucea Willisa in Demi Moore. Protestirala je tako, da se je po New Yorku sprehodila zgoraj brez, fotografije svojega sprehoda pa je objavila na Twitterju in zraven napisala: "Tega vam Instagram ne pusti videti." Tudi njena starejša sestra Rumer Glenn je izrazila svojo podporo bradavicam in se udeležila dobrodelne prireditve Free The Nipple, kjer je nosila majico, na kateri so bile narisane tri gole dojke.