Ilham je svojo uspešno voditeljsko in manekensko kariero po poroki z Wawrinko postavila na stranski tir. Foto: EPA
Ilham je svojo uspešno voditeljsko in manekensko kariero po poroki z Wawrinko postavila na stranski tir. Foto: EPA
Ilham s hčerko Alexio med spremljanjem enega izmed Stanovih teniških dvobojev. Foto: EPA

Manj prijazna in spravna je bila v svojem odzivu Ilham, ki je svojega nekdanjega moža označila za lažnivca in izdajalca.

Deseti igralec sveta je v izjavi, ki jo je objavil tudi na svojem Facebooku, zapisal še, da sta bila z ženo obdarjena s čudovito družino, ko se jima je leta 2010 rodila hči Alexia, da sta se vedno trudila živeti kot "ekipa" in kot družina kljub vsem izzivom, s katerimi sta se spopadala zaradi njegove kariere.

"Na mojo žalost to zdaj ni več mogoče," je zapisal 30-letni tenisač. "Ilham bo vedno mati moje hčerke in oseba, do katere čutim veliko ljubezni in spoštovanja. Vedno bova ostala družina. Zdaj je moja prioriteta, da storim vse, da zaščitim Alexio v teh težkih časih."

In še: "Upam, da bodo oboževalci in mediji razumeli, da sem vedno zelo skrbno varoval svoje zasebno življenje in si želim to početi še naprej, zato več o trenutni situaciji ne bi povedal."

Prvič ženo zapustil med nosečnostjo
Je pa "kaj več" povedala Ilham, ki očitno ni tako zelo pomirjena s situacijo. Znana švicarska voditeljica in nekdanja manekenka se je z Wawrinko poročila leta 2009, že leto dni pozneje pa sta se (prvič) razšla, ko je on zapustil družinski dom in se preselil v hotel, češ da se mora osredotočiti na kariero, medtem ko je bila Ilham noseča z Alexio. Par se je pobotal leta 2011.

Precej turbulentne zveze je zdaj očitno dokončno konec. "Ne, Stan ne izgublja dvobojev zaradi tega, ker sva se razšla in patetično bi bilo govoriti o "tegobah življenja tenisača", ker je minilo že pet mesecev od njegovega veličastnega povratka v Davisovem pokalu. Njegova odločitev, da že drugič zapusti družino, mu denimo ni preprečila, da ne bi osvojil turnirja v Čenaju in da ima bolj ali manj dobre rezultate," je v sporočilu za javnost prek svojega odvetnika zapisala Ilham.

"Ne, potovanja in turnirji niso razlog najine ločitve. Poleg tega imajo drugi igralci, ki so višje uvrščeni od njega, povsem uspešno družinsko življenje. Razlog je njegova nestabilnost in želja po svobodi na vseh ravneh. In moram priznati, da so njegove nenehne laži in čustvene izdaje popolnoma uničile zaupanje, ki sem ga imela vanj," je bila ostra Ilham, ki je od svojega moža starejša deset let.