Monica je bila za najlepšo Venezuelko okronana pri 20 letih. Foto: EPA
Monica je bila za najlepšo Venezuelko okronana pri 20 letih. Foto: EPA
Policisti na kraju zločina. Foto: EPA

Kot navajajo mediji, naj bi šlo za poskus ropa, ki pa se je izjalovil.

Vozilo, v katerem so se vozili 29-letna Spearova, njen 39-letni mož Henry Thomas Berry in njuna hčerka Maya, naj bi se na venezuelski avtocesti med Valencio in Puerto Cabellom pokvarilo, med čakanjem na pomoč pa naj bi se paru približal oborožen moški.
Par se je zaklenil v avtomobil. Osumljenec je nato vanj izstrelil več krogel in ubil zakonca, hčerka pa je bila ustreljena v nogo, a je njeno stanje stabilno.

V času napada je družina potovala na krajši dopust. Monica je sicer že dalj časa živela v Miamiju (sama je povedala, da prav zato, ker se v svoji rodni državi ne počuti varno), kamor bi se morala vrniti ta teden.
Živela v Ameriki
Spearova je lento najlepše v Venezueli osvojila leta 2004, leta 2005 pa je sodelovala tudi na svetovnem izboru Miss Universe in se uvrstila med peterico najlepših. Visokorasla temnolaska je diplomirala iz gledaliških študij na Univerzi osrednje Floride, televizijsko kariero pa si je zgradila z vlogami v telenovelah (Moja sestrična Ciela, Popolna ženska, Divji cvet, Prepovedana ljubezen - to zadnjo trenutno vrtijo na POP TV-ju).

Z Berryjem, angleškim poslovnežem, se je poročila leta 2008, in štiri mesece pozneje rodila hčerko Mayo. Venezuelski mediji so leta 2012 pisali, da sta se zakonca ločila, a navedbe niso bile nikoli potrjene.
Venezuela ima sicer eno najvišjih stopenj umorov na svetu, oboroženi ropi in ugrabitve pa niso redki. Predsednik Nicolas Maduro si je sicer boj proti nasilnemu kriminalu zadal za svojo prednostno nalogo, a nasprotniki vlado kritizirajo, da se ni lotila odpravljanja pravih vzrokov za nasilni kriminal, kot so nekaznovanost kriminalcev, skorumpirana sodišča in sodelovanje policije pri posameznih zločinskih dejanjih.