Dan Gordon-Levitt (levo) s svojim mlajšim in slavnejšim bratom Josephom in njegovim nekdanjim dekletom. Foto:
Dan Gordon-Levitt (levo) s svojim mlajšim in slavnejšim bratom Josephom in njegovim nekdanjim dekletom. Foto:
Levitt starejši se je ukvarjal s posebno veščino, imenovano 'flow arts', kar bi prosto prevedli z 'umetnost toka'.

Dan Gordon-Levitt, znan kot "Burning Dan" (Goreči Dan), je bil 36-letni žongler z ognjem in učitelj posebne umetnosti, ki združuje meditacijo in jogo s cirkuškimi podvigi na umetniški šoli v kalifornijskem Venice Beachu, poroča revija Us Magazine.
"Moj superherojski brat @burningdan 1974-2010," je 29-letni igralec obvestil prek svojega Twitterja.
Pozneje je na svoji spletni strani zapisal: "Burning Dan je jasno poosebljal tisto drzno živalsko blaženost, ki ji včasih rečemo 'ustvarjalni duh'. Absolutno in definitivno bi vztrajal, da nas ta slaba novica ne odvrne od našega skupnega poslanstva."
Vzrok smrti še neznan
Po besedah mrliškega oglednika losangeleškega okrožja so Levitta našli neodzivnega na njegovem hollywoodskem domu v ponedeljek zjutraj. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer so ga lahko le še razglasili za mrtvega. Vzroka smrti niso sporočili, obdukcija poteka, predstavniki Josepha Gordona-Levitta pa niso izdali uradne izjave.

Spletne forume so medtem že preplavile špekulacije o vzroku smrti - večinoma navajajo prevelik odmerek mamil, teza, ki jo potrjujejo tudi prva pričevanja sosedov pokojnika.
Tako je eden izmed sosedov za RadarOnline povedal, da je Dan večer pred smrtjo imel zabavo, sosede pa je prebudilo žensko kričanje. "Dekle je priteklo na vrt njihovega stanovanja in nekaj ljudi ji je priskočilo na pomoč," razlaga neimenovan očividec.

"Poklicali so rešilce, a ti so ga našli mrtvega, obkroženega z iglami in injekcijami. Tu je občasno živel zadnjih nekaj let in če sem iskren, niti on niti njegovi prijatelji niso bili v soseski prav priljubljeni. Enkrat so zažgali nek avto pred stavbo in vedno je bilo veliko ljudi, ki so prihajali in odhajali iz stanovanja. Žal mi je, da je umrl, nisem pa tudi presenečen, če vam povem po pravici."
Podobna kot jajce jajcu
Še v avgustovskem intervjuju s PopEater.com je Joseph Gordon-Levitt, ki je izredno podoben svojemu pokojnemu bratu, dejal, da je čudovito, da ga zamenjujejo zanj.
"Naučil me je, da se sprašujem o odnosu, ki ga imajo drugi ljudje s svojimi brati in sestrami, ker mi je bil najljubši človek na svetu, tudi če ne bi bil dovolj srečen, da ga lahko poznam kot svojega brata," je povedal obetavni igralec.