V oba pripetljaja naj bi bil vpleten isti posameznik. Foto: AP
V oba pripetljaja naj bi bil vpleten isti posameznik. Foto: AP

Nekaj dni po tem, ko naj bi bila hiša Taylor Swift v New Yorku tarča poskusa vloma, je newyorška policija dobila več pritožb zaradi "čustveno motenega moškega, ki se obnaša nepredvidljivo" in ki se je zadrževal v bližini njenega domovanja.

"Ko so policisti opazili moškega, ki je nadlegoval več pritožnikov, so ga prijeli, brez nadaljnjih incidentov, poškodb ni bilo," je v izjavi dejala policija. 33-letnega Davida Crowa iz Seattla so tako že aretirali ter ga obtožili nadlegovanja in zalezovanja, poroča BBC.

V tem času 34-letne pevke ni bilo doma, saj je na tekmi med ekipama Kansas City Chiefs in Buffalo Bills podpirala svojega srčnega izbranca, igralca ameriškega nogometa Travisa Kelca, poroča BBC.

Policija ni potrdila, ali je bil osumljenec prve aretacije povezan z nadlegovanjem in zalezovanjem, v oba pripetljaja pa naj bi bil vpleten isti posameznik.

Že večkrat je doživela podobne incidente

Ta incidenta pa nista edina, saj so bili njeni domovi v New Yorku, Kaliforniji in Rhode Islandu že večkrat tarča napadov. Leta 2022 so namreč aretirali moškega, ki je z avtomobilom pijan zapeljal v newyorško stavbo grammyjevke in domnevno poskušal vstopiti.

V njen dom je leta 2018 z lopato vdrl Roger Alvarado. Policija ga je našla spečega v njeni postelji, uporabljal naj bi tudi njeno prho. Obsojen je bil na devet mesecev zapora, po izpustu pa je spet vdrl v njeno hišo in si prislužil od dveh do štiri leta zaporne kazni.

Poleg tega so številne obtožili zaradi pošiljanja grozilnih pisem in ustrahovanja. "Spletne strani in tabloidi so se odločili, da na spletu objavijo vse moje domače naslove. Tako se spopadaš z veliko zalezovalci, ki poskušajo vdreti v hišo, nekako se začneš pripravljati na slabe stvari," je glasbenica leta 2019 dejala za revijo Elle. Ob tem je dodala, da se vsak dan poskuša spomniti na dobro v svetu. "Živeti moramo pogumno, da se resnično počutimo žive, kar pomeni, da nas ne vodijo naši največji strahovi," je še poudarila.