Številni oboževalci so še leto dni po tragični smrti neutolažljivi. Foto: Reuters
Številni oboževalci so še leto dni po tragični smrti neutolažljivi. Foto: Reuters
Toše Proeski
Makedonci so se umrlemu pevcu poklonili tudi s posebno znamko z njegovo podobo. Foto: EPA

Med napovedanimi glasbenimi gosti, vsak od njih bo zapel eno od Tošejevih pesmi, so tudi Toni Cetinski, Nina Badrić, Ivan Plavšić, Goca Tržan in številni drugi. Na koncertu bo predstavljen Tošejev album v angleščini, organizatorji pa pričakujejo, da se bo na stadionu zbralo okoli 50.000 ljudi. 5. oktobra ob minilo leto dni, odkar je Toše pred okoli 30.000-glavo množico odigral svoj zadnji koncert na stadionu v Skopju.

Vse vas imam rad". V spomin na to so tudi spominski koncert poimenovali Radi te imamo, Toše.

Med številnimi gosti tudi Nina Badrić
"To bo prvi v nizu koncertov, ki bodo potekali vsak 5. oktober. Tokrat bodo sodelovali znani pevci, ki so tesno sodelovali s Tošejem, pa tudi izvajalci, s katerimi se je pogovarjal o snemanju duetov, a mu uresničitev ni uspela," je dejala menedžerka pokojnega pevca Ljiljana Petrović, pri čemer je omenila hrvaško pevko Nino Badrić, s katero naj bi Toše posnel videospot, dogovorjena pa sta bila tudi za skupni nastop na enajstih koncertih.

Na tem velikem dogodku bosta pevce spremljala simfonični orkester in Tošejeva skupina. "V imenu sklada princese Katarine, Unicefovega sektorja za vprašanja invalidov in RTS-a bom podelil zlat kip za nesebično podporo na Balkanu, ker je Toše dve leti objavljal dolžnosti Unicefovega ambasadorja. Pred letom in pol naj bi Toše in jaz posnela duet za invalidne otroke, tudi njegova menedžerka si želi pomagati, zato so se po dogovoru s Tošejevo družino odločili, da lahko posnamem eno od njegovih pesmi, celoten izkupiček pa bo šel v sklad Tošeja Proeskega," je dejal Ivan Plavšić, novinar in glasbenik, ki bo 5. oktobra zapel Tošejevo pesem Soba za tugu.

K. T.