Med komentarji na YouTubu lahko opazimo tudi kritike na račun barve pevkinih las in naglasa, ki ga uporablja v pesmi. Foto: EPA
Med komentarji na YouTubu lahko opazimo tudi kritike na račun barve pevkinih las in naglasa, ki ga uporablja v pesmi. Foto: EPA

12-letna pevka je postala tarča številnih kritikov, ki pravijo, da je njen novi videospot za pesem Summer Fling preveč iskriv. V njem lahko namreč mlado najstnico vidimo, kako se z vsaj na videz precej starejšim fantom drži za roko, se z njim objema in ga zapeljuje.

Videospot, ki ima na YouTubu že več kot milijon ogledov, je razjezil predvsem starše najstnikov. Ti menijo, da video ni primeren pevkini starosti. Prav tako jim ni všeč besedilo pesmi, kjer Willow prepeva: "Je le za čez poletje, ampak bova to vseeno naredila. (It's only for the summer but we do it anyway.)"

Z njimi se strinja tudi psiholog Patrick Wanis, ki je za FOXNews povedal: "Willow poje o seksu in to je zelo neprimerno. Ni v skladu s stopnjo psihične in čustvene razvitosti 12-letnega dekleta, ki je šele dobro stopilo v obdobje adolescence." Kritiziral je tudi njena slavna starša, za katera pravi, da bi morala svoji hčerki postaviti določene meje: "Ko se otroci uprejo, potrebujejo nekoga, da jim postavi jasne meje, da jih vodi in jim svetuje. Smithova očitno tega ne počneta."

Zagovorniki videa pravijo, da ne pokaže nič spornega - otroci se le zabavajo ob bazenu, skačejo po trampolinu in se streljajo z vodnimi pištolicami. "Ko sem bila jaz stara 12 let, sem bila noro zaljubljena v svojega fanta," je v podporo Willow zapisala strokovnjakinja za popularno kulturo Jenn Hoffman in dodala: "Kdo smo mi, da lahko sodimo, ali je Willow Smith premlada, da bi čutila to, o čemer poje?"

Kaj menita starša Will in Jade? Uradno se še nista odzvala na obtožbe, verjetno pa sta videospot videla že pred objavo in ga tudi odobrila. Zase sicer pravita, da nista staromodna starša in da sta pri vzgoji otrok precej odprta. Jade je v intervjuju za revijo People razkrila, da ima z otrokoma prijateljski odnos in jima ne zapoveduje, kaj morata v življenju početi.

Spodaj si lahko ogledate omenjeni video za pesem Summer Fling, ki se stilsko precej razlikuje od Willowinega prvenca Whip My Hair, ki mu prav tako lahko prisluhnete spodaj.