Demi je znala tudi šokirati. Leta 1991 se je v visoki nosečnosti pojavila na naslovnici revije Vanity Fair. Foto: EPA
Demi je znala tudi šokirati. Leta 1991 se je v visoki nosečnosti pojavila na naslovnici revije Vanity Fair. Foto: EPA

V svoji skoraj 30-letni karieri se je preizkusila v različnih vlogah in posnela številne filmske uspešnice, svojo kariero pa je začela kot manekenka.

Med zvezde ji je uspelo prodreti s filmom St. Elmo’s Fire in kmalu je postala ena izmed najbolje plačanih igralk v Hollywoodu. Njeni najbolj znani filmi so: Duh, Nespodobno povabilo, Malo dobrih ljudi, Striptiz in G.I. Jane. Čeprav so ji za snemanje Striptiza ponudili do takrat najvišje plačilo za glavno žensko vlogo, pa film ni požel večjega uspeha. Demi je za nastop v njem prejela celo zlato malino za najslabšo igralko.

Bolj kot njena poklicna pot pa je bilo za rumene medije zanimivo njeno zasebno življenje. Leta 1980 se je poročila z glasbenikom Freddyjem Moorom, nato je sledil trinajstletni zakon z igralcem Bruceom Willisom, s katerim imata tri hčerke, leta 2005 pa se je poročila s skoraj 16 let mlajšim igralcem Ashtonom Kutcherjem.

Par se je začel sestajati leta 2003 in se dve leti pozneje poročil, lani pa so v javnost prišla namigovanja, da naj bi Kutcher na dan njune šeste obletnice poroke (24. septembra) skočil čez plot. Takrat je Moorova na Twitterju zapisala: "Ko nas prizadene nekogaršnja napaka, se obrnimo vase in preučimo svoje napake. Tako boš pozabil svojo jezo." Po poročanju tujih medijev naj bi par od takrat živel ločeno, uradno pa sta novico o ločitvi potrdila novembra 2011.

Demi je po razvezi dejala, da so pred njo in njeno družino težki časi, januarja letos pa naj bi se zdravila zaradi odvisnosti od zdravil in anoreksije. "Odkar se je razšla z Ashtonom, je Demi prava razvalina," je za RadarOnilne julija povedal neki neimenovani vir. Zaradi tega naj bi Demi zapustile tudi njene hčerke, s katerimi pa postopoma obnavlja odnos. Tako kaže, da se življenje Moorove počasi vrača nazaj v prave tire.

Za rojstni dan naj bi si po poročanju tujih medijev privoščila potovanje v Indijo z nekaj bližnjimi prijatelji. Tam se je udeležila tudi rojstnodnevne zabave, ki jo je svojemu izbrancu, ruskemu milijarderju Vladimirju Doroninu, priredila Naomi Campbell.

Spodaj si lahko ogledate nekaj izsekov iz filmov, v katerih je igrala Demi.