Gigi si je privoščila Melanijo in občinstvo se je navdušeno krohotalo. Foto: Reuters
Gigi si je privoščila Melanijo in občinstvo se je navdušeno krohotalo. Foto: Reuters

Supermaneneka, ki se je v vlogi voditeljice (in imitatorke) prvič preizkusila na podelitvi ameriških glasbenih nagrad (AMA), si je v uvodnem govoru na galaprireditvi privoščila prihodnjo prvo damo s slovenskimi koreninami (ki angleščino govori z močnim slovenskim naglasom), obenem pa se je ponorčevala še iz njenega domnevnega plagiranja govora Michelle Obama na republikanski konvenciji.

Potem ko se je na Gigi usul plaz obtožb na družbenih medijih, je na Twitterju objavila na roko napisano opravičilo svojega početja, v katerem 21-letnica med drugim navaja: "V čast mi je bilo voditi podelitev nagrad in delati z nekaterimi najbolj nadarjenimi pisci v tem poslu. Odstranila ali spremenila sem vse v scenariju, kar se mi je zdelo, da je šlo predaleč, in če ste ali niste to opazili, je bilo vse drugo izvedeno v šali in brez slabih namenov."

Nadaljevala je, da je bila tudi sama že "žrtev" televizijske parodije, in se je skeču le nasmejala. Prepričana je, da tudi "Melania razume, kako stvari potekajo v šovbiznisu". Zapis je sklenila z besedami: "Opravičujem se vsem, ki sem jih užalila, in naši državi želim samo najboljše."

Gigijin sovoditelj, tudi član zasedbe komične oddaje Saturday Night Live Jay Pharoah, pa je na AMA-jih prvič predstavil svojo imitacijo Donalda Trumpa. Tudi on je dan po dogodku na Facebooku podprl Gigi, zapisal je, naj se vsi skupaj malo ustavijo in se spomnijo, s kakšnimi žaljivkami je bila zaradi svoje temne polti obkladana "prelepa prva dama" Michelle Obama v zadnjih osmih letih, pa "se ni nihče niti zdrznil".