Justin se lahko za izklesano telo zahvali predvsem rednim plesnim treningom. Timberlake, ki je odličen plesalec, je velik občudovalec pokojnega popzvezdnika Michaela Jacksona. Foto:
Justin se lahko za izklesano telo zahvali predvsem rednim plesnim treningom. Timberlake, ki je odličen plesalec, je velik občudovalec pokojnega popzvezdnika Michaela Jacksona. Foto:
Justin Timberlake
Justin nastopa že od malih nog. Vse skupaj se je začelo s prepevanjem kantripesmi na tekmovanju Star Search.
V začetku 90. je Justin skupaj s še nekaj prihodnjimi zvezdniki začel nastopati v Mickey Mouse Clubu. Ga najdete na fotografiji? Prepoznate še kakšen drug znan obraz?
Justin Timberlake
Septembra lani je Justin dobil emmyja za najboljšega igralca v gosteh za nastop v komični oddaji Saturday Night Live, že leta 2007 pa je dobil emmyja za najboljšo glasbo za isto oddajo. Foto: EPA

Rodil se je 31. januarja 1981 v Memphisu v zvezni državi Tennessee, nekateri izmed njegovih prednikov naj bi imeli tudi indijanske korenine. Njegov dedek Charles L. Timberlake je bil baptistični duhovnik, a Justin pravi, da je sam bolj "poduhovljen kot veren".

Prvo priložnost za javno nastopanje je, takrat še pod imenom Justin Randall, dobil kot tekmovalec na natečaju za iskanje talentov Star Search - pel je kantripesmi -, nato pa je leta 1993 začel nastopati v TV-seriji The New Mickey Mouse Club pod okriljem Disneyja.

V seriji so takrat nastopali tudi poznejši popzvezdnici Britney Spears in Christina Aguilera, igralec Ryan Gosling in Justinov kolega iz skupine 'N Sync, JC Chasez.

Justin je zaslovel konec 90. let kot prvi glas deške skupine 'N Sync, nad katero je bdel producent Lou Pearlman, ki je Timberlaka in Chaseza opazil prav v New Mickey Mouse Clubu. 'N Sync so bili ena najbolje prodajanih deških skupin vseh časov, a so na prelomu tisočletja nehali delovati, nikoli pa se niso uradno razšli.

Leta 2002 je Justin izdal svoj soloprvenec z naslovom Justified. Album je dosegel velik komercialni uspeh, na njem pa najdemo tudi uspešnici Cry Me a River in Rock Your Body. Leta 2006 je sledil album FutureSex/LoveSounds, ki se je takoj po izidu zavihtel na vrhove lestvic in na katerem so uspešnice SexyBack, My Love in What Goes Around.../...Comes Around.

Že s prvima dvema albuma je Timberlake postal eden najuspešnejših pevcev na svetu, saj so prodali več kot devet milijonov izvodov vsakega izmed albumov(poleg tega ne gre zanemariti 55 milijonov albumov, ki so jih prodali 'N Sync). Justin nastopa tudi v filmih, med drugim pa vodi še glasbeno založbo Tennman, modno znamko William Rast in restavraciji Destino in Southern Hospitality.

Številne Justinove oboževalke budno spremljajo tudi njegovo zasebno življenje, ki ga je od leta 1999 zaznamovalo medijsko izpostavljeno razmerje z Britney Spears, s katero sta se poznala že iz New Mickey Mouse Cluba. Razšla sta se leta 2002, razpad njune zveze - Britney naj bi Justina prevarala s koreografom Wadom Robsonom, (nekdanjim) skupnim prijateljem para - pa naj bi navdihnil besedilo pesmi Cry Me A River.

Po Spearsovi se je Timberlake zavil v molk in o svojem zasebnem življenju v medijih ne govori več, kar pa je sprožalo številna ugibanja. Povezovali so ga s Fergie iz skupine Black Eyed Peas, plesalko in igralko Jenno Dewan ter igralko Alysso Milano. Timberlake se je leta 2003 začel sestajati z igralko Cameron Diaz, s katero sta bila skupaj več kot tri leta. Potem ko je v videospotu za pesem What Goes Around.../...Comes Around nastopila filmska zvezdnica Scarlett Johansson, so ga povezovali tudi z njo.

Od leta 2007 je Timberlake v razmerju z igralko Jessico Biel.

Spodaj si oglejte nekaj videospotov za Justinove pesmi (prilagamo tudi skladbo zasedbe 'N Sync) in nekaj fotografij zvezdnika, posnetih ob različnih priložnostih.

'N Sync - Bye Bye Bye

Justin Timberlake - Like I Love You
Justin Timberlake - Senorita
Justin Timberlake - Cry Me A River
Justin Timberlake - Rock Your Body
Justin Timberlake - Sexy Back (Drastik remix)
Justin Timberlake - What Goes Around.../...Comes Around