Roberto Benigni ob misli, da se Silvio Berlusconi vrača. Foto: Youtube
Roberto Benigni ob misli, da se Silvio Berlusconi vrača. Foto: Youtube

V svojem nastopu na italijanski nacionalni televiziji Rai Uno je Berlusconijevo kandidaturo označil za slabšo novico celo od konca sveta, ki so ga za 21. december napovedali Maji.

"Ne morem verjeti. Spet nas je dobro potegnil. To je kot v grozljivki: ko je vse videti mirno, se pojavi morski pes, mumija, Godzilla!" je na svoj značilen način grimase izkazoval Benigni. "Ničesar nima izgubiti, saj je poskusil že vse - orgije, odvetnike, mladoletnice. Samo čas si plačuje," je dodal med zanj značilnim pačenjem.

Tehničnega premierja Maria Montija pa je povabil, naj se mu pridruži v oddaji in napove kandidaturo na volitvah, in to samo zato, da bi Berlusconiju vrgel polena pod noge. "Mario, naredi nam to uslugo," je dejal Benigni.

Berlusconi se je zaročil
Poročali smo, da je 76-letni medijski mogotec, ki se želi znova zavihteti na premierski stolček, zadnje dni v središču pozornosti javnosti spet tudi zaradi svojega ljubezenskega življenja. V nedeljo je namreč v pogovorni oddaji Domenica Live objavil zaroko s 27-letno Francesco, ki je bila pred leti plesalka na enem izmed neapeljskih televizijskih kanalov.

"Zaročen sem z Neapeljčanko, to je uradno. Končno nisem več tako osamljen. Stara je 27 let, z zdravimi vrednotami, čudovita po zunanjosti, a s še lepšo notranjostjo. Zelo sva si blizu, ljubi me in jaz ljubim njo. Tudi moja hči Marina jo ceni in ima rada," je Berlusconi izlil svoja čustva pred TV-kamerami.

V priloženem videoposnetku (v italijanščini) si lahko ogledate Benignijev slikovit nastop!