Nasmejana Marija v vroči Avstraliji ne sname zaročnega prstana. Foto: YouTube
Nasmejana Marija v vroči Avstraliji ne sname zaročnega prstana. Foto: YouTube
Marija Šarapova
Marija se lanskega Melbourna ne spominja rada, saj je proti Mariji Kirilenko izpadla že v prvem krogu. Foto: EPA

Ruska zvezdnica, ki po težki poškodbi rame še vedno išče pot v teniški vrh, je pred množico fotografov "tam spodaj" predstavila kreacijo, s katero se bo podila po igriščih prvega turnirja za grand slam sezone. Sibirska lepotica ostaja zvesta ameriškemu velikanu Nike, s katerim je januarja lani podpisala osemletno pogodbo, vredno skoraj 50 milijonov ameriških dolarjev. Šlo je za najvišjo pogodbo katere koli športnice v zgodovini.

Preprosta sivo-marelična obleka
Čeprav ni več med deseterico najboljših tenisačic, pa zanimanje za visokoraslo Marijo ne pojenja. Po presenetljivem porazu v četrtfinalu Aucklanda, v katerem jo je premagala malo znana Greta Arn, je nasmejana prikorakala pred sedmo silo v sivo-marelični enodelni oblekici, ki jo bo nosila v Melbournu. Splošno mnenje je bilo, da gre za nenavadno klasično, celo nekoliko konservativno izbiro, saj je Šarapova na štirih največjih turnirjih sezone običajno predstavila kakšno novo smernico ali kroj.

Ker pa številni še vedno niso pozabili njenega lanskega modnega avstralskega 'kiksa', ko je na igrišče stopila v neposrečeni temnomodri opravi z nekakšno haljo, se strinjajo, da je Rusinja v sodelovanju z Nikom - mimogrede, letošnjo oblekico je mogoče prek spleta že kupiti za okoli 70 evrov - tokrat naredila korak naprej.

Za nakit ji letos ne bo treba skrbeti?
Na uradni predstavitvi pa zbranim ni ušlo, da ji je prstanec krasil zelo opazen kos nakita - zaročni prstan, ki ji ga je oktobra podaril slovenski košarkar s srbskimi koreninami Saša Vujačić, ki po novem igra za moštvo New Jersey Nets. Prstan je vreden 250.000 dolarjev, Marija pa ga le redko kaže drugim.

Vprašanje je zato, ali bo Vujačićevo darilo - par je skupaj dobro leto, spoznala pa sta se na pikniku skupnega prijatelja - nosila tudi med dvoboji ali pa ga bo imela skrbno pospravljenega v sobi. Rusinja namreč na igrišče skoraj nikoli ne stopi brez nakita, lani je tako na primer v Avstraliji nosila 18-karatne uhane zlatarne Tiffany, vredne okoli 1.300 dolarjev.

Po ocenah Forbesa je Šarapova lani bančni račun obogatila za več kot 24 milijonov dolarjev, od tega pa je bilo turnirskih nagrad le za 700.000 dolarjev.