Kim Kardashian se vse od rojstva male North 15. junija uspešno skriva pred paparaci. Glede na to, da resničnostni starleti brez medijske pozornosti živeti ni, ameriški tabloidi ugibajo, da gotovo načrtuje vrnitev pod žaromete v velikem slogu ... Foto: EPA
Kim Kardashian se vse od rojstva male North 15. junija uspešno skriva pred paparaci. Glede na to, da resničnostni starleti brez medijske pozornosti živeti ni, ameriški tabloidi ugibajo, da gotovo načrtuje vrnitev pod žaromete v velikem slogu ... Foto: EPA
Barack Obama z družino trenutno uživa na počitnicah na otoku Martha's Vineyard, letovišču bogatih in slavnih. Foto: EPA

Zgornje besede je v pogovoru iz serije Kindle Singles izrekel ameriški predsednik Barack Obama. Že nekaj časa imata z Westom precej buren odnos, Obama je raperja že dvakrat javno označil za "kretena", Kanye pa mu je nato vrnil kar na koncertu. In zdaj se je predsednik spet obregnil ob zvezdnika, znanega po razkošnem življenjskem slogu, ki zadnje čase tabloide polni predvsem v vlogi partnerja resničnostne starlete Kim Kardashian, s katero se jima je pred dvema mesecema rodila hči North. Da, North West.

Obama se je v omenjenem pogovoru z voditeljem Davidom Blumom pogovarjal tudi o ameriških sanjah. Blum je predsednika v tem kontekstu vprašal, ali si je med odraščanjem želel kaj, česar si ni mogel privoščiti. Predsednik je odgovoril, da so se pogledi na ameriške sanje od takrat zelo spremenili. Nekoč je šlo za željo po lepem domu, dobri službi in možnosti visoke izobrazbe, danes pa so otroci izpostavljeni takšnemu bogastvu in razkošnim življenjskim slogom zvezd, da se ob tem vse drugo zdi omembe nevredno. "Takrat ni bilo takega okna za vpogled v življenje bogatih in slavnih," je dodal Obama, nato pa s citatom iz uvoda kritiziral Westa in Kardashianovo ter njun vpliv na mladino.

"Hinavski" Obama?
Seveda Kris Jenner, matriarhinja klana Kardashian, ki naj bi v rokah držala vse poslovne niti "resničnostne" družine, ni mogla molčati, ampak je v svojem pogovornem šovu Kris (da, tudi svoj pogovorni šov ima) predsedniku odgovorila, da ni vedela, da je treba imeti pri sanjah omejitve. Obamo je med vrsticami označila za hinavca, pri čemer se je nanašala na njegovo opazko, da Kim in Kanye živita v domovanju s površino skoraj enega hektarja: "Gotovo ima tudi predsednik prijatelje s tako velikimi hišami in ni imel nič proti obiskovanju teh domov, ko je zbiral denar za predsedniško nominacijo."

Jennerjevo je zmotilo tudi to, da se je Obama spravil na par, ki si je bogastvo zaslužil s trdim delom. "Čudno se mi zdi, da ima v zobeh Kim Kardashian in Kanyeja Westa. Kanye West ne hodi na počitnice. Nikoli. Kim Kardashian pa je najdelavnejša mlada dama na svetu. Nikoli ne spi, nikoli se ne ustavi, nikoli ne počiva, tako trdo dela za to, kar ima." Sklenila je z opazko, da Kim služba dovoljuje, da si lahko privošči tako hišo. "Če se ne motim, pa tudi Obami služba omogoča, da živi v hiši s petimi hektarji površine."

Morda se bo v Obamovih očeh slika para vsaj malce popravila zaradi dejstva, da sta se Kimye menda odločila, da prvih uradnih fotografij svoje prvorojenke North (kličeta jo Nori) ne bosta prodala nobenemu tabloidu, pa čeprav so jima za to ponujali bajne vsote. Najprej sta po poročanju virov nameravala ponudbo sprejeti in denar dati v dobrodelne namene, a bosta najverjetneje raje sledila zgledu Jay Z-ja in Beyonce, ki sta fotografije svoje prvorojenke Blue Ivy objavila zgolj na družbenih omrežjih.

Premisliti pa bi si utegnila, če bo sledila mamljiva ponudba kakega uglednega časopisa, kot je Vanity Fair, ki je prvi objavil fotografije Suri Cruise ...