Chris Brown in njegovo dekle Rihanna sta se po podelitvi grammyjev grdo sprla in celo fizično obračunala. Zgodba se je hitro znašla v medijih, Chris pa na zatožni klopi. Foto: EPA
Chris Brown in njegovo dekle Rihanna sta se po podelitvi grammyjev grdo sprla in celo fizično obračunala. Zgodba se je hitro znašla v medijih, Chris pa na zatožni klopi. Foto: EPA
Rihanna
Fotografija pretepene Rihanne, ki je obkrožila svet. Krivec za modrice in rane: takrat še 19-letni Chris Brown. Foto: EPA

"Od februarja mi je odvetnik svetoval, naj ne spregovorim, čeprav sem že vse od dogodka želel javno izraziti najgloblje obžalovanje in sprejeti polno odgovornost," je Brown povedal v videosporočilu, ki ga je objavil na svoji spletni strani. "Zdi se mi, da je čas, da od mene slišite, da mi je žal."

"Ne morem razlagati, kaj se je zgodilo, najbolj pomembno pa je, da nimam izgovorov," je povedal 20-letni Brown. "Zelo sem ponosen na to, da se znam obvladovati, in kar sem storil, je neoprostljivo. Zelo žalosten in osramočen sem zaradi tega, kar sem storil. Moja mati in duhovni učitelji so me učili veliko lepšega vedenja."

Pet let pogojno in prepoved približevanja Rihanni
Kot je znano, je Brown prejšnji mesec priznal fizični napad in se izognil zaporni kazni. Del dogovora je, da bo obsojen na pet let pogojne kazni in šest mesecev družbenokoristnih del, ki jih bo odslužil v Virginiji. Moral bo tudi na tečaj o družinskem nasilju in plačati globo.

Brown ne sme telefonirati, pisati elektronskih ali SMS-sporočil Rihanni in se ji tudi ne sme približati na več kot 50 metrov (z izjemo 10 metrov na dogodkih glasbene industrije). Vsaj do 5. avgusta, ko bo sodnik razsodil o Rihannini prošnji za manj strogo kazen Brownu, piše revija People.

"Rihanni sem neštetokrat povedal, danes pa povem tudi vam, da mi je resnično žal in da se s položajem nisem znal spopasti drugače ali bolje," nadaljuje Brown v posnetku.

"Prosim, odpustite mi!"
V dvominutnem sporočilu je Brown oboževalcem zaupal še, da veliko razmišlja o sebi in se pogovarja z materjo in pridigarjem. "Veliko ljudi sem razočaral, tega se zavedam. Nihče ni bolj razočaran nad mano kot jaz," pravi Chris. "Kot mnogi veste, sem odrasel v domu, kjer je vladalo nasilje in sem iz prve roke videl, kaj lahko naredi nenadzorovan bes. Kar sem storil, je 100-odstotno nesprejemljivo. Lahko le prosim in molim, da mi boste odpustili - prosim."

Za konec Chris pove: "Upam, da se bo kdo kaj naučil iz moje napake. Svoje življenje nameravam živeti tako, da bom vreden biti vzornik."

Videoposnetek, v katerem se Chris opravičuje za svoja dejanja, si oglejte spodaj.