Tom Cruise očitno še vedno polni kinematografe, saj filme snema enega za drugim. Foto: Reuters
Tom Cruise očitno še vedno polni kinematografe, saj filme snema enega za drugim. Foto: Reuters

55-letni hollywoodski zvezdnik je znan po tem, da vse akcijske prizore posname sam, saj ne želi najemati za to usposobljenih strokovnjakov. Ob reki Temzi je tako z veliko snemalno ekipo snemal enega izmed vrtoglavih prizorov, saj je skakal s strehe ene stavbe na drugo. Ob tem je bil seveda pripet z varovalno vrvjo, a eden izmed skokov se mu ni najbolj posrečil, bil je prekratek, zato je s precejšnjo hitrostjo treščil ob steno, je poročal portal TMZ.

Vidno pretresenega so ga potegnili na varno, kjer je potreboval kar nekaj časa, da je prišel k sebi, vidno je tudi šepal. Ali se je pri neuspelem skoku poškodoval, ni znano.

Za že šesti film o tajnem agentu Ethanu Huntu, ki se bori s sovražniki na najrazličnejše načine in bo v kinematografe prišel leta 2018, je Cruise sicer posnel že več prizorov. V Parizu se je z motorjem podil po tamkajšnjih ulicah in ob tem trčil v avtomobil, da ga je odneslo v zrak, v začetku avgusta pa je v pokrajini Oxfordshire za filmsko umetnost skakal s padalom.

Izziva nevarnost
Pred kamerami se je slavni igralec zaradi akcijskih prizorov že večkrat znašel v nevarnosti. Med snemanjem uspešnice Zadnji samuraj leta 2003 se je tako pokvaril mehanski konj, na katerem je sedel njegov soigralec Hirojuki Sanada. Konj se je zaletel v Cruisa, Sanada pa ni mogel več nadzorovati meča, ki se je nevarno približal Cruisovemu vratu.

Leta 1986 pa se je med snemanjem legendarnega filma Top Gun v njegovem padalu, ki je lebdelo na morju, začela nabirati voda, zato bi se igralec lahko utopil. To je opazil eden izmed članov ekipe in hitro prerezal vrvi, s katerimi je imel pritrjeno padalo.

Posnetek Cruisove nesreče si lahko ogledate v spodnjem videu.